Sufleu de spanac cu smantana
O mancare usoara, menita sa ne incante zilele calduroase de vara este sufleul de spanac cu smantana.
Spanacul este cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile sale antioxidante si de curatire ale organismului.
Ingrediente necesare:
1 kg spanac
1 ceasca de smantana
100 g unt
3 oua
3 linguri de branza rasa
1 lingura de faina
sare
Modul de preparare este urmatorul:
Spanacul se spala.
Apoi se opareste in apa cu putina sare.
Untul se incinge intr-o cratita.
Apoi se adauga faina.
Se pune si spanacul tocat si bine scurs.
Se lasa totul la fiert, la foc moale.
Se amesteca mereu.
Cand este gata, se adauga smantana, putin cate putin.
Se ia de pe foc.
Se lasa sa se raceasca.
Dupa aceea se amesteca impreuna cu branza rasa si cu galbenusurile.
Se pun si albusurile batute spuma.
Se adauga si sare dupa gust.
Toata compozitia se pune intr-un vas termorezistent, uns cu unt.
Se presara branza rasa peste compozitie.
Se pune la cuptor si se lasa timp de 30-35 de minute la foc potrivit.
Se poate servi alaturi de un piept de pui la gratar.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Retete speciale pentru Craciun. Bors din oase de porc cu smantana
In asteptarea Craciunului cu mancaruri alese si veselie, mai puteti prepara urmatoarea reteta: bors din oase de porc cu smantana.
-
Ciorba de pui cu smantana si tarhon
O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.
-
Supa de dovleac cu smantana
O supa delicioasa si usor de preparat este supa de dovleac cu smantana. Dovleacul are un continut foarte bogat in antioxidanti si beta-caroten, oferind astfel organismului nostru protectie si incetinind procesul de imbatranire.