Sufleu de spanac cu smantana

 O mancare usoara, menita sa ne incante zilele calduroase de vara este sufleul de spanac cu smantana.

Spanacul este cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile sale antioxidante si de curatire ale organismului.


Ingrediente necesare:

1 kg spanac

1 ceasca de smantana

100 g unt

3 oua

3 linguri de branza rasa

1 lingura de faina

sare


Modul de preparare este urmatorul:

Spanacul se spala.

Apoi se opareste in apa cu putina sare.

Untul se incinge intr-o cratita.

Apoi se adauga faina.

Se pune si spanacul tocat si bine scurs.

Se lasa totul la fiert, la foc moale.

Se amesteca mereu.

Cand este gata, se adauga smantana, putin cate putin.

Se ia de pe foc.

Se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea se amesteca impreuna cu branza rasa si cu galbenusurile.

Se pun si albusurile batute spuma.

Se adauga si sare dupa gust.

Toata compozitia se pune intr-un vas termorezistent, uns cu unt.

Se presara branza rasa peste compozitie.

Se pune la cuptor si se lasa timp de 30-35 de minute la foc potrivit.

Se poate servi alaturi de un piept de pui la gratar.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/530d7311e3f54b0962172999906e5c94) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139