Sufleu de rosii
Ingrediente:
600 g rosii foarte coapte
300 ml lapte
jumatate de pachet de unt
100 g cascaval
sase oua
100 g faina
o lingurita zahar
sare, piper
Mod de pregatire: rosiile se aleg intregi, fara sa fie lovite, dar cat mai coapte. Se spala, se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare, pana cand se inmoaie bine. Tot pireul se strecoasa si se mixeaza bine, amestecandu-se apoi cu un sos alb din trei sferturi din unt, faina si lapte, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, putina sare, putin piper. Doar la final incorporati cele sase albusuri batute spuma (fara sa aiba nici macar un pic de galbenus, ar putea compromite preparatul) si turnati toata compozitia intr-o tava potrivita, unsa cu restul de unt. Se da la cuptor la copt pe bain-marie, nu direct pe flacara, pentru 40-50 de minute, pana creste bine.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu suc de rosii, spanac si busuioc
O reteta pentru un smoothie cu gust intens de rosii bine coapte, note parfumate de busuioc si multe vitamine, excelent mai ales atunci cand vrem sa avem un sistem imunitar cat mai puternic si multa energie.
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Cocktail picant cu tequilla si suc de rosii
Un cocktail cu gust de rosii, tequilla si note intense, picante, date de sosuri si hreanul ras.
-
Cocktail cu sos de soia, bere si suc de rosii
O bautura in care gusturile picante, de inspiratie asiatica, sunt temperate de sucul de rosii si bere.
-
Sos de rosii usor picant
Un sos de casa in care gustul plin de rosii bine coapte este completat de notele picante ale ardeiului iute si cele dulci de ceapa.