Sufleu de fasole verde
600 g fasole verde (cantarita dupa ce a fost curatata)
100 g faina
sase oua
150 g unt
300 ml lapte
Mod de preparare: fasolea se curata, se spala, se rupe bucati si se fierbe in apa rece cu putina sare. Separat se pregateste un sos din 100 grame de unt, faina si laptele, amestecand mereu. Cand sosul alb este gata, iar fasolea verde fiarta s-a racit bine se amesteca cele doua ingrediente, adaugandu-se apoi galbenusurile, un praf de sare si albusurile batute spuma. Compozitia bine mixata se toarna intr-o tava potrivita, tapetata cu restul de unt, si se tine la cuptor pentru 25-30 de minute. Se serveste dupa ce s-a racit putin.
Articole asemănătoare
-
Recorduri Guiness din lumea plantelor
Cea mai lunga pastaie de fasole verde: in 1996 o singura pastaie dintr-o gradina din Carolina de Nord (SUA) a fost masurata cu atentie. Rezultatul? 121,9 cm.
-
De ce este bine sa mancam fasole verde
O excelenta sursa de vitamine, fasolea verde este plina de proteine, carbohidrati si vitamine, fie ca este vorba de vitamina A (ce mentine tineretea pielii si previne anumite boli cronice), K (regenereaza celulele si mentine sanatatea sistemului osos) sau C, dar este si o buna sursa de fier sau fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv.
-
Salata de primavara cu branza de capra si fasole verde
O salata simpla, care va ajuta sa folositi fasolea verde si mazarea alaturi de salata verde, oferind astfel corpului un plus de vitamine si minerale dupa zilele reci ale iernii.
-
Fasole verde cu sos de lamaie
O mancare de fasole verde care capata astfel un gust proaspat, putin acrisor, neobisnuit. O versiune inedita a unei retete traditionale ce evita astfel monotonia gastronomica.
-
Salata de fasole verde
O reteta simpla si rapida, se poate prepara cu fasole proaspata (mult mai gustoasa) sau congelata.