Sucul si extractul de rodie. Ce alegem?
Rodia este un fruct cu radacini stravechi, adus in Europa de catre cartaginezi, care se cultiva astazi pe scara larga atat la noi cat mai ales in zona Mediteranei. Interiorul spongios contine seminte rosii cu dimensiunile unui bob de mazare, singurele componente comestibile ale fructului.
Chiar daca florile arbustului sunt intrebuintate adesea in decoratiuni ca urmare a frumusetii lor, tot fructele raman cele mai cautate si apreciate. Motivul principal este puterea antioxidanta care intrece cu mult pe cea a vinului rosu, a afinelor sau a ceaiului verde. In vreme ce antioxidantii care se gasesc in rodie sunt capabili sa neutralizeze pana la 77% din radicalii liberi cu care interactioneaza, aceia din ceiul verde reusesc in proportie de numai 10%.
Va intrebati prin ce se traduce concret acest procent? Printr-o ameliorare a efectelor cauzate de imbatranire, o protectie sporita impotriva cancerului si multe altele.
Suc de rodii VS Extract de rodii
Un motiv in plus pentru a fi entuziasmati ar fi ca nu doar fructele consumate ca atare inlesnesc sanatatea, ci si sucul sau extractul de rodii administrat ca supliment alimentar.
Uneori oamenii nu fac diferenta intre cele din urma, ori se intreeaba cum ar trebui folosite in mod adecvat. Extractul procurat din comert vine atat sub forma de capsule cat si in stare lichida, iar sucul de rodii, se intelege, doar sub forma din urma.
Pentru aproape orice regim alimentar sucul de rodii este optiunea potrivita fiind mai putin costisitor. Totusi, exista si cazuri in care nu este agreat din cauza ca aduce in dieta zahar si multe calorii, fiind inlocuit cu extractul de rodie. Acesta, desi este mai scump in comert, are avantajul ca este mult mai concentrat si ofera posibilitatea de a-l intrebuinta pe o durata mai mare de timp.
Recomandari: Sucul si extractul de rodie sunt produse care vin in completarea unui stil de viata sanatos. Nu veti avea rezultatele scontate fara o alimentatie complexa din punct de vedere nutritiv si fara sport.
Sursa foto
I. C.
Articole asemănătoare
-
Salata de fructe cu samburi de rodie si mandarine
O reteta pentru o salata de fructe ce poate fi pregatita in sezonul rece, aromata, cu un gust dulce acrisor, buna ca desert sau gustare.
-
Cinci motive pentru care este bine sa mancam rodii
Este o alegere excelenta in curele de slabire, pentru ca are putine calorii, satisface pofta de dulce – sau pur si simplu poate fi aleasa cand avem nevoie sa rontaim ceva – are un gust plin, exotic, aparte, si poate fi consumata si sub forma de suc sau putem adauga samburii de rodie in salate si gustari pe baza de fructe si legume.
-
Smoothie cu suc de rodie si sfecla rosie
Un pahar in care veti gasi suc de rodie, gustul dulceag de sfecla rosie coapta, cel acrisor de grepfrut, totul intr-un smoothie plin de vitamine, perfect pentru a intari imunitatea intregului organism in lunile de toamna si iarna.
-
Patru mirodenii mai putin intalnite
Anardana: numele are o sonoritate exotica, indepartata, dar acest condiment intalnit in bucataria traditionala sau persana este de fapt foarte accesibil – sunt pur si simplu samburi uscati de rodie, ce pastreaza gustul acrisor, acid si parfumat.
-
Salata cu varza rosie, nuci si seminte de rodie
O salata consistenta, in care gusturile si aromele cu influente mediteraneene se combina intr-o maniera interesanta, delicioasa.