Salata cu varza rosie, nuci si seminte de rodie

Ingrediente:
 
100 g miez de nuca
2 cani varza rosie taiata fideluta
50 g seminte de rodie
cateva frunze proaspete de menta, spalate si taiate mare
5-6 catei de usturoi
1 lingura mustar cu boabe
zeama si coaja unei lamai bio
2 linguri otet de vin rosu
100 ml ulei de masline 
sare, piper
 
Mod de preparare: miezul de nuca se prajeste usor intr-o tigaie, fara grasime, pana cand isi schimba putin culoarea. Se pot prepara la fel de bine si in cuptor, intr-o tava mica. Dupa ce se racesc se sfarama cu latul cutitului. Intr-un bol se pune uleiul de masline, otetul, zeama de lamaie, mustarul, cateii de usturoi zdrobiti, se condimenteaza cu putina sare si piper, amestecand bine toate ingredientele pana cand sosul este omogen. Varza rosie se poate opari pret de 1-2 minute in apa clocotita sau se lasa cruda, dupa gust. Se pune intr-un bol de salata, se toarna deasupra sosul si se amesteca bine, apoi se pun si semintele de rosie, miezul de nuca, frunzele de menta, amestecand usor. Se mai poate turna deasupra putin ulei de masline extravirgin. Se serveste ca antreu sau gustare. 

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Mancare de varza rosie cu chimen si seminte de mustar

    Ne-am obisnuit cu varza rosie in salate sau murata, dar in aceasta combinatie gustul de chimen si cel al semintelor de mustar ii vor da o aroma speciala pentru o mancare perfecta in zilele care au inceput sa se raceasca.

  • Salata de vara cu mandarine, tomate si varza rosie

    O salata plina de prospetime, cu un amestec de gusturi si influente exotice, in care aciditatea dulceaga a mandarinelor se va intalni cu gustul de varza rosie, mustarul si rosiile.

  • Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine

    Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.

  • Sucul si extractul de rodie. Ce alegem?

    Rodia este un fruct cu radacini stravechi, adus in Europa de catre cartaginezi, care se cultiva astazi pe scara larga atat la noi cat mai ales in zona Mediteranei.

  • Covrigei deliciosi cu unt si seminte de susan

    Obisnuiti fiind sa tot cumparam produse de la patiserii, uitam gustul adevarat al preparatelor realizate acasa, chiar de mana noastra. Printre aceste preparate facute in casa, puteti incerca si covrigeii deliciosi cu unt si seminte de susan.


Warning: fopen(cache/77da73fe2c21578ebc40af911fa4c39f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139