Strugurii Isabella

Soi de struguri de vin cu o indelungata istorie si foarte apreciat de cunoscatori pentru gust, aroma si productia buna, Isabella este o vita de vie relativ usor de cultivat si intretinut chiar si de catre cei care fac primii pasi in acest domeniu, fie ca este vorba de podgorie de mari dimensiuni, fie de cativa butasi plantati in livada sau gradina. Ciorchinii de struguri Isabella sunt mari, grei, cu boabe carnoase, rotunde, suculente, cu pielita subtire, parfum placut si de o culoare clasica, un albastru in tente de violet foarte placut, intr-un frumos contrast cu frunzele mari, verzi. Sunt struguri de vin foarte buni dar pot fi serviti si ca gustare sau pot fi folositi pentru retete cu suc de struguri. 
 
Butasii de vita de vie Isabella se planteaza primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare, unde sa fie feriti de curentii reci de aer, iar solul ideal ar fi unul destul de nisipos, cu drenare buna, si se recomanda sa se lase o distanta de cel putin un metru intre butasi. Cu o buna rezistenta naturala la ger, Isabella se adapteaza usor si conditiilor climatice din tara noastra, iar strugurii mari, grei, au o aroma usor de recunoscut, dulceaga, cu note apropiate de fructele de padure. Ciorchinii suporta bine depozitarea si transportul.

Foto: havlis.cz

Articole asemănătoare

  • Salata cu fructe de toamna

    Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.

  • Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.

  • Salata de struguri cu smantana si vanilie

    Un desert sau o gustare pentru zilele in care strugurii sunt bine copti, aromati, plini de gust si savoare. Alegeti struguri verzi sau rosii, dupa gust, fara samburi, cu putina vanilie si daca este nevoie zahar.

  • Strugurii Pinot blanc

    Una dintre cele mai cunoscute si cultivate varietati de strugure alb, folosit intensiv pentru producerea unor vinuri superioare ce in functie de regiune pot fi seci, demiseci sau dulci, Pinot blanc este si un strugure de masa placut, aromat, cu gust dulce.

  • Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

    Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.


Warning: fopen(cache/d86ecb5c0057a39be1b6c90f9eb8f367) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139