Sote de morcovi
Cu un gust deosebit, sote-ul de morcovi este o garnitura hranitoare, continand multe vitamine.
Iata ingredientele necesare:
1 kg de morcovi
2 cepe
1 lingura de faina
sare
ulei
Se prepara astfel:
Se curata morcovii.
Apoi se taie rondele subtiri.
Intr-o cratita cu ulei si putina apa, se pun rondelele de morcovi la calit.
Se lasa timp de 2-3 minute.
Apoi se adauga si ceapa tocata marunt.
Se mai lasa inca 1-2 minute.
Dupa aceea se adauga o cantitate de apa clocotita, cat sa ii acopere cu 2 centimetri.
Se lasa sa fiarba inabusit, timp de 20 de minute.
Inainte de a lua sote-ul de pe foc, se adauga un sos peste morcovi.
Acest sos se prepara din faina amestecata cu 2-3 linguri de apa si sare.
Se amesteca totul bine.
Se mai lasa pana da in cateva clocote.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi
Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.
-
Mancaruri simple cu legume. Mancare de morcovi
O mancare simpla si gustoasa din legume pe care o puteti pregati pentru masa de pranz este mancarea de morcovi.
-
Supa crema de morcovi si ghimbir
Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.
-
Salata de morcovi cu nuca macinata
Pentru a savura o mancare sanatoasa, va recomandam sa alegeti salata de morcovi cu nuca macinata. Morcovul contine mult fier, dar are si proprietati remineralizante.
-
Mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru
O mancare simpla si cu un gust deosebit obtineti preparand reteta de mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru. Morcovul este bogat in beta-caroten si vitamina A, fiind un puternic antioxidant si protejand pielea de actiunea radicalilor liberi.