Sosuri delicioase de casa. Sos de marar
Pentru a va bucura de un gust bun adaugat mancarurilor preferate, puteti folosi un sos delicios de casa, pregatit chiar de dumneavoastra.
Va propunem sa incercati sosul de marar.
Ingredientele necesare pentru preparare sunt:
1 legatura de marar proaspat, congelat sau in otet
350-400 ml de lapte sau supa
5-6 linguri de faina
50 ml de ulei sau unt
1 cub concentrat de pui sau legume
1-2 lingurite de zahar
1 lingura de otet
sare
piper
curry
Se realizeaza astfel:
Uleiul si faina se pun intr-o cratita mica, la foc mic.
Se amesteca 2-3 minute cu un tel, pana incepe faina sa sfaraie.
Apoi se pune laptele fierbinte.
Se amesteca energic cu telul.
Cand sosul incepe sa se ingroase, se adauga mararul tocat marunt.
Se pune si sarea.
Se adauga si cubul concentrat.
Se condimenteaza cu piper.
Se adauga zaharul, otetul si curry.
Se lasa sa dea in cateva clocote.
Sosul de marar se serveste alaturi de rasol, cartofi natur, legume gratinate sau branzeturi.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Sos de ceapa cu boia si zahar
O reteta clasica, usor de pregatit acasa si potrivita pentru o gama larga de preparate, de la carnea de pui sau porc la legume coapte sau prajite. Notele dulci ale zaharului si cele usor acide oferite de otet fac gustul pregnant si complex.
-
Sos simplu de lamaie si usturoi
Bun pentru o gama larga de retete, dar mai ales pentru peste, pui sau legume coapte ori fierte, este un sos de inspiratie mediteraneana, gata imediat, proaspat si aromat.
-
Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar
Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.
-
Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi
O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.
-
Salate gustoase. Salata de conopida cu sos de marar si mustar
O salata simpla de cruditati este cat se poate de buna pentru o masa cat mai sanatoasa. Va propunem sa pregatiti salata de conopida cu sos de marar si mustar.