Sos usor picant de piper negru
Ingrediente:
50 g faina
250 ml smantana
250 ml supa de vita sau pui
1 lingurita cu varf piper negru macinat
1 lingura brandy sau coniac
sare
fulgi de ardei iute dupa gust
Mod de preparare: se topeste untul intr-o craticioara suficient de mare si se adauga faina, amestecand bine pe foc mic. Se indeparteaza de pe foc si se toarna deasupra smantana si supa, amestecand bine. Se toarna si coniacul sau brandy-ul, se condimenteaza cu sare si se adauga cativa fulgi de ardei iute, dupa gust. Se mai pune la fiert pe foc mic spre mediu, fara capac, amestecand tot timpul pana cand compozitia este omogena, cremoasa. Se toarna fierbinte peste friptura.
Foto: photy.org
Articole asemănătoare
-
Bautura cu ghimbir si lamaie pentru o imunitate mai buna
Pe masura ce vremea se raceste, iar perioada gripelor si racelilor este tot mai aproapte, sistemul imunitar are nevoie de tot ajutorul posibil. Si poate deveni mai puternic si mai rezistent si cu ajutorul acestei bauturi cu lamaie, ghimbir, miere dulce si un praf de piper negru. Se bea fierbinte.
-
Sos usor picant in stil oriental
Sos de soia, ulei de susan si otet de orez, ingredientele de baza pentru un sos excelent pentru pui, peste, orez, legume, versatil si aromat.
-
Suc de rosii pentru un sistem imunitar puternic
O reteta usor de pregatit din rosii bine coapte, cu busuioc, patrunjel proaspat, castravete racoritor si un praf de piper negru, plina de vitamine, recomandata pentru un sistem imunitar mai rezistent.
-
Smoothie cu piper negru si capsune
Un smoothie cu gust dulce si aromat de capsune bine coapte este delicios ca gustare sau desert, dar in aceasta varianta doar un praf de piper negru proaspat macinat ii va da note picante si va intensifica aroma.
-
Sos de piper negru in stil asiatic
O reteta de sos de inspiratie asiatica, in care gusturile si aromele se intalnesc pentru ca rezultatul final sa fie dens, delicios, perfect pentru o gama larga de preparate, de la peste si vita sau porc la legume coapte sau fierte.