Sos picant cu ardei iute, rosii, busuioc
Ingrediente:
3-4 ardei iuti (sau mai multi, dupa gust)
1 ceapa medie
4-5 catei de usturoi
2 linguri bulion sau sos de rosii
2-3 frunze busuioc
1 lingura patrunjel tocat
2-3 rosii bine coapte
½ cana ulei
sare, piper negru macinat
Mod de preparare: se toaca mare rosiile, ceapa, ardeiul iute (fara seminte si nervurile interioare). Se pun toate in blender, adaugand usturoiul tocat, putin piper, busuiocul si patrunjelul, bulionul sau sosul de rosii, mixand totul foarte bine cu toata cantitatea de ulei. Se gusta si apoi sosul se pune la fiert pe foc mic spre mediu, fara capac, amestecand des. Se lasa pe foc pentru 12-15 minute, se condimenteaza la final cu putina sare si putin piper, apoi se poate servi sau se poate pastra dupa ce s-a racit intr-un recipient inchis ermetic, in frigider. Poate fi mai picant sau mai dulce (cu mai mult sau mai putin ardei) dupa gust.
Foto: piqsels.com
Articole asemănătoare
-
Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi
O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.
-
Sos picant cu ardei iute, usturoi si sos de rosii
Un sos picant, foarte picant sau ingrozitor de iute (dupa soiul ardeilor folositi), bun pentru o gama larga de preparate si cu atat mai mult in serile reci de toamna sau iarna. Poate fi pastrat multa vreme in borcane sigilate, intr-un loc intunecos si racoros.
-
Sos picant cu ardei iute si zahar
Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.
-
Sos picant cu ardei iute, ceapa rosie si otet
Un sos iute, aromat, bun pentru o gama larga de preparate, relativ usor de pregatit in casa, si care poate fi pastrat la rece pentru 5-6 luni intr-un recipient inchis ermetic. Folositi soiul de ardei iute care va place, si indepartati semintele pentru ca aroma picanta sa nu fie totusi mult prea puternica.
-
Sos foarte picant cu ardei iute si miere
Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.