Sos pentru friptura cu bere bruna, chimen si boabe de mustar
Ingrediente:
o lingurita cu varf seminte de chimen
o jumatate ceasca otet din cidru de mere
o jumatate de ceasca bere bruna
un sfert de ceasca boabe de mustar galben
un sfert de ceasca boabe de mustar brun
un varf de lingurita sare de mare
Mod de preparare: primul pas este sa inmuiati semintele de chimen in apa calduta pentru cel putin 24 de ore pentru un plus de savoare si pentru ca sosul sa aiba consistenta. Intr-un bol se toarna otetul, se amesteca bine cu berea, se pun semintele de chimen, boabele de mustar, amestecand dupa fiecare ingrediente si apasand usor pentru a zdrobi putin mustarul. La final se pune sarea si sosul se toarna pentru carne cand aceasta este fierbinte.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Sos pentru paste cu bere, zahar brun si piper cayenne
Un sos consistent si cu aroma complexa, bun pentru paste dar o alegere indrazneata si pentru felurile de carne sau legume la cuptor. Poate fi folosita bere bruna sau blonda, dupa preferinta.
-
Mancare de varza rosie cu chimen si seminte de mustar
Ne-am obisnuit cu varza rosie in salate sau murata, dar in aceasta combinatie gustul de chimen si cel al semintelor de mustar ii vor da o aroma speciala pentru o mancare perfecta in zilele care au inceput sa se raceasca.
-
Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine
Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.
-
Paste cu legume mexicane, ciuperci si carne de pui
Gustoase la orice masa, pastele fac parte din categoria mancarurilor apetisante. Pentru a savura gustul lor special, va propunem sa preparati paste cu legume mexicane, ciuperci si carne de pui.
-
Pizza delicioasa cu ton si boabe de porumb
O pizza delicioasa pe care o veti savura cu mare placere este pizza cu ton si boabe de porumb.