Sos cu parmezan

Ingrediente: 
 
1 ou
2-3 catei de usturoi curatati si striviti
15 ml otet de vin
50 mg parmezan ras
125 ml ulei de masline
sare, piper
 
Mod de preparare: oul se bate bine cu usturoiul, otetul, putina sare si piper, iar la final se adauga parmezanul si se amesteca usor. Se toarna uleiul treptat, in fir subtire, si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de servire.

 

Foto: pixabay.com


Articole asemănătoare

  • Sos cu masline verzi, ansoa, patrunjel

    Un sos pentru paste, legume de toamna fierte sau coapte ori o portie de cartofi la cuptori, cu aroma intensa de masline verzi, ansoa si prospetimea patrunjelului. Poate fi folosit proaspat sau poate fi pastrat la rece pentru cateva zile.

  • Sos usor picant cu mustar

    O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

  • Ardeiul iute Peppino

    Soi de ardei iute picant, aromat, bun pentru un sos cu gust intens sau pentru a fi conservat in otet, Peppino atrage si prin culoare (un rosu intens, aprins, atunci cand este bine copt) si forma, fiind ardei rotunzi, asemanatori unor cirese mari.

  • Sos cu usturoi in stil asiatic

    Un sos cu arome dense, exotice, de inspiratie chinezeasca, bun pentru carne, legume, orez sau, de ce nu, pentru a completa o portie de taietei de orez.

  • Sos cu piper negru si lapte

    Un sos dens, usor picant, cu note de brandy, ideal pentru carnea de vita sau porc, dar si pentru cea de pui. In locul piperului boabe se poate folosi si piper macinat.


Warning: fopen(cache/ea24bf61e435f20b8f6fb3fe2789496a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139