Sos cu ciuperci si smantana
Ingrediente:
200 g ciuperci din conserva
100 g smantana
1-2 cepe rosii mici (dupa gust)
o lingurita cu varf de unt
sare, piper
patrunjel uscat sau proaspat
Mod de preparare: ciupercile se scurg bine, se toaca marunt. Se amesteca bine cu ceapa curatata si tocata cat mai fin. Separat se pune la incins untul intr-o craticioara, apoi se adauga compozitia de ciuperci si ceapa si se lasa la inabusit pentru cateva minute, la foc mic, amestecand mereu pana se inmoaie putin. Se adauga smantana si se mai lasa pe foc pentru jumatate de minut, apoi se indeparteaza si se lasa putin la racit. Este un sos perfect pentru garnituri si mancaruri de legume. Se foloseste cald.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Ciorba de varza cu afumatura si smantana
O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.
-
Retete gustoase pentru zile speciale. Porc cu sos de mere si smantana
Pentru zilele speciale, retetele gustoase sunt potrivite. Va propunem sa incercati o astfel de reteta preparand-o pe cea de porc cu sos de mere si smantana.
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.
-
Retete delicioase. Chiftelute cu ciuperci si verdeata
Pentru a prepara niste chiftelute delicioase pentru o masa la fel de apetisanta, va propunem reteta de chiftelute cu ciuperci si verdeata.