Sos cu ciuperci si cimbru
Ingrediente:
ulei de masline
250 g ciuperci champignon curatate si feliate (se pot folosi si ciuperci din conserva)
1 lingurita cimbru tocat marunt
½ cana supa de pui
2 linguri vin alb
2 linguri unt
1 lingura amidon
sare, piper negru
Mod de preparare: se pune putin ulei de masline la incins, adaugand feliile de ciuperci si cimbrul. Se soteaza totul pana cand ciupercile incep sa se inmoaie, pe foc mic spre mediu, adaugand apoi supa de pui la temperatura camerei, vinul, amidonul, putina sare si putin piper. Se lasa in continuare pe foc, amestecand usor pana cand sosul incepe sa scada si s-a ingrosat putin. Se ia de pe foc, se pune si untul, iar dupa ce s-a topit sosul se poate servi.
Foto: photos-public-domain.com
Articole asemănătoare
-
Sarmalute delicioase de post cu ciuperci si orez
Pentru o mancare de pranz delicioasa, puteti prepara reteta de sarmalute de post cu ciuperci si orez.
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.
-
Retete delicioase. Chiftelute cu ciuperci si verdeata
Pentru a prepara niste chiftelute delicioase pentru o masa la fel de apetisanta, va propunem reteta de chiftelute cu ciuperci si verdeata.
-
Paste cu ciuperci si smantana
Preparate in diverse moduri, pastele sunt incluse in meniul unei mese deoarece sunt gustoase, satioase si ne ofera energie. Asadar, va invitam sa incercati o reteta noua cu paste si anume: paste cu ciuperci si smantana.