Sos cu cidru
Ingrediente:
500 ml cidru
2 cepe
4 linguri smantana
2 linguri amidon de porumb
1 lingura rozmarin tocat
sare, piper negru
Mod de preparare: cepele se curata si se taie fin, se adauga cidrul la temperatura camerei, rozmarinul tocat, sare si putin piper negru bine macinat, amestecand totul cu mixerul pana cand compozitia este relativ omogena. Se pune la incalzit pe foc mediu pentru 10-15 minute, adaugand dupa ce a inceput sa fiarba amidonul de porumb si smantana. Se amesteca tot timpul si se mai lasa cinci minute pe foc.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu nucsoara si unt
Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.
-
Sos cu lamaie si unt
Un sos pentru peste, legume coapte sau fierte, versatil si aromat, cu puternice note mediteraneene (dar si multe calorii), care va transforma un fel banal intr-unul delicios.
-
Sos cu masline verzi, ansoa, patrunjel
Un sos pentru paste, legume de toamna fierte sau coapte ori o portie de cartofi la cuptori, cu aroma intensa de masline verzi, ansoa si prospetimea patrunjelului. Poate fi folosit proaspat sau poate fi pastrat la rece pentru cateva zile.
-
Sos usor picant cu mustar
O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.
-
Ardeiul iute Peppino
Soi de ardei iute picant, aromat, bun pentru un sos cu gust intens sau pentru a fi conservat in otet, Peppino atrage si prin culoare (un rosu intens, aprins, atunci cand este bine copt) si forma, fiind ardei rotunzi, asemanatori unor cirese mari.