Sos cald cu vin rosu, cimbru si esalota
Ingrediente:
250 ml vin rosu sec
150 g unt
1 ceapa esalota
1 crenguta de cimbru
sare, piper negru
Mod de preparare: ceapa esalota se curata si se toaca marunt, apoi se pune intr-un vas potrivit, se toarna deasupra vinul si se lasa pe foc mediu, amestecand din cand in cand, pana scade la jumatate. Untul se taie bucati marunte si se pune in vinul fierbinte, continuand sa amestecati si adaugand la final crenguta de cimbru. Se sareaza si se pipereaza putin, lasand pe foc pentru inca 5-6 minute. La final sosul trebuie sa aiba o consistenta omogena, cremoasa, si se serveste cald in sosiera.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Cocktail cu vin rosu, scortisoara si gin
O bautura cu gust complex, cu note diverse si arome dulci, buna pentru a face o seara alaturi de prieteni si mai placuta.
-
Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir
O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.
-
Cocktail cu vin rosu si tequila
Un amestec in care veti gasi vin rosu, o cantitate egala de tequila, prospetimea sucului de lime pentru note exotice, indepartate, si putina miere alaturi de apa tonica.
-
Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara
Cu notele sale de scortisoara si citrice este genul de bautura potrivita parca mai curand intr-o zi friguroasa, dar poate fi servita in orice perioada a anului. Secretul este siropul de scortisoara, usor de preparat si care poate fi pastrat mai multe zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.