Cocktail cu vin rosu, scortisoara si gin
Ingrediente:
50 ml vin rosu
30 ml brandy
20 ml gin
½ lingurita sirop de artar
1 lingurita suc de lamaie
felii subtiri de mar pentru servire
scortisoara macinata
Mod de preparare: vinul, ginul, brandy-ul si sucul de lamaie se toarna in shaker alaturi de cateva cuburi de gheata, se agita bine, dupa care se adauga siropul de artar si se agita din nou. Se toarna intr-un pahar inalt si serveste imediat, cu 1-2 felii de mar pentru un plus de aroma si un praf de scortisoara.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir
O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.
-
Cocktail cu vin rosu si tequila
Un amestec in care veti gasi vin rosu, o cantitate egala de tequila, prospetimea sucului de lime pentru note exotice, indepartate, si putina miere alaturi de apa tonica.
-
Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara
Cu notele sale de scortisoara si citrice este genul de bautura potrivita parca mai curand intr-o zi friguroasa, dar poate fi servita in orice perioada a anului. Secretul este siropul de scortisoara, usor de preparat si care poate fi pastrat mai multe zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.
-
Cocktail cu vin rosu, coniac si nucsoara
Un amestec plin de personalitate si arome.