Cocktail cu vin rosu, coniac si nucsoara
Ingrediente:
1 galbenus de ou
1 lingurita cu varf zahar pudra
1-2 linguri frisca proaspata
50 ml vin rosu dulce
20 ml coniac
un varf de lingurita nucsoara macinata
Mod de preparare: se amesteca bine galbenusul cu frisca si zaharul pana cand compozitia este omogena. Se toarna intr-un pahar inalt, se adauga vinul rosu si coniacul, iar deasupra se pudreaza cu nucsoara macinata. Se serveste imediat.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Cocktail cu vin rosu, scortisoara si gin
O bautura cu gust complex, cu note diverse si arome dulci, buna pentru a face o seara alaturi de prieteni si mai placuta.
-
Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir
O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.
-
Cocktail cu vin rosu si tequila
Un amestec in care veti gasi vin rosu, o cantitate egala de tequila, prospetimea sucului de lime pentru note exotice, indepartate, si putina miere alaturi de apa tonica.
-
Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara
Cu notele sale de scortisoara si citrice este genul de bautura potrivita parca mai curand intr-o zi friguroasa, dar poate fi servita in orice perioada a anului. Secretul este siropul de scortisoara, usor de preparat si care poate fi pastrat mai multe zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.