Sapte moduri de a folosi cafeaua in casa si gradina

O ceasca de cafea tare si aromata, simpla sau cu putin lapte, este pentru multi esentiala in fiecare dimineata. Dar zatul de cafea sau cafeaua macinata pot fi folosite in casa si in gradina pentru a rezolva rapid si natural probleme dintre cele mai diverse.

Un bol mic plin de cafea proaspat macinata reduce si chiar inlatura mirosurile neplacute, fie ca este vorba de frigider, un dulap, un sertar. Doar puneti bolul fara capac in care aveti o portie generoasa de cafea cat mai aromata si asteptati pentru cel putin 24 de ore, iar rezultatul va fi surprinzator. Tot cafeaua poate fi folosita pentru a scapa mai repede de mirosul de vopsea dintr-o camera, dar acolo, in functie de suprafata, va trebui sa folositi mai multa cafea si sa va asigurati in paralel ca locul este si bine aerisit.

Va doriti un par mai sanatos, mai stralucitor si cu o nuanta mai intensa? De ce sa nu folositi masti de par cu acelasi ingredient-minute: cafeaua. Pregatit un sfert sau chiar jumatate de litru de cafea tare, cat mai tare, fara zahar sau lapte, pe care o veti aplica la temperatura camerei pe tot parul dupa spalare. Se lasa pentru 15-20 de minute sa actioneze, se clateste parul normal, iar procedura se repeta periodic.

Pentru masti cosmetice cu efect exfoliant puteti folosi cafeaua macinata, amestecata cu putina apa sau cu putin ulei de cocos, aplicand pe ten si pe corp. Se freaca usor pielea, apoi se indeparteaza amestecul cu apa calduta. In timp pielea va avea un aspect mai tanar, mai elastic.

Acelasi amestec este recomandat si pentru a reduce mai repede cearcanele. Se aplica un strat subtire de cafea macinata cu apa calduta sub pleoape si se lasa sa actioneze pentru 10-15 minute, dupa care zona se spala usor doar cu apa. Puteti aplica aceasta pasta de cafea si apa zilnic, iar cearcanele se vor reduce destul de repede.

Banalul zat de cafea pe care il aruncam imediat poate fi folosit la randul lor pentru a indeparta mirosurile neplacute de pe maini. Cand gatim adesea mainile pot capata un miros puternic de la anumite ingrediente, dar frecand bine palmele umede cu zat de cafea si clatind cu apa calduta vom scapa mai repede de aromele greu de suportat.

In casa sau in gradina zatul de cafea uscat poate fi folosit si pentru a alunga furnicile si alte insecte, presarandu-l in strat gros in zonele in care ati vazut furnici. Iar zatul de cafea le va tine la distanta, dar va face ca solul sa fie mai fertil si mai bun pentru flori si chiar pentru anumite culturi de legume.

Un truc mai putin cunoscut este sa adaugati zatul de cafea in locul unde pregatit compostul pentru gradina alaturi de alte resturi vegetale din gradina sau de la bucatarie.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • La ce putem folosi sucul de lamaie

    Aromat, acrisor, plin de vitamine, utilizat pentru sosuri sau prajituri, pentru a oferi un plus de gust ceaiului sau intr-un cocktail, banalul suc de lamaie, proaspat stors din fructe bine coapte si parfumate, poate fi folosit in casa si pentru curatenie.

  • Dalia Mignon, un spectacol cromatic pentru gradina

    O excelenta alegere pentru parcuri, gradini sau pentru a fi cultivate in ghivece si jardiniere, aceste dalii multicolore, care vor inflori abundent in lunile de vara, sunt usor de intretinut si nu sunt foarte pretentioase.

  • La ce puteti folosi cojile de citrice

    Pot fi confiate, rase pentru a fi folosite in bucatarie, pot fi utilizate in prepararea unor lichioruri de casa, dar banalele coji de citrice (indiferent ca este vorba de lamai, mandarine, portocale sau grepfrut) pot avea numeroase alte utilizari in casa si gradina.

  • Trucuri si idei pentru gradina

    Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

  • Cum scapi de obisnuinta de a manca multa sare

    Sarea este denumirea populara a clorurii de sodiu si reprezinta principala sursa de sodiu a organismului.


Warning: fopen(cache/ac73354cbe7f9f463e05753c29512ca8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139