Trucuri si idei pentru gradina
Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.
Cojile de ou fiert moale pot fi folosite si pentru a ajuta semintele sa se dezvolte mai repede. Pastrati coaja oului dupa ce ati indepartat capacelul, o umpleti cu pamant de flori si puneti inauntru semintele, apoi le plantati cu totul in gradina. Astfel semintele vor fi protejate si fertilizate natural.
Puteti improviza mini-sere pentru ghivecele cu seminte taind fundul unei sticle de plastic bine spalate si fara eticheta. Se asaza sticla peste un ghiveci de dimensiuni potrivite in care ati plantat semintele si se pozitioneaza in bataia soarelui, germinarea fiind mai rapida. In plus daca este nevoie sa le udati se ridica pur si simplu sticla, apoi se asaza la loc.
Pentru a preveni putrezirea radacinilor in cazul plantelor pastrate in ghivece sau jardiniere puteti pune la baza lor cativa bureti de baie intregi sau taiati bucati mari, care vor mentine un nivel relativ constant de umiditate si vor proteja astfel florile.
Tot pentru udarea ghivecelor se poate folosi o sticla de dimensiuni nu prea mari, umpluta cu apa curata si infipta in pamant cu gura in jos. Apa va curge treptat si va mentine un nivel constant de umiditate, util mai ales in perioada calduroasa a anului. Este un truc util mai ales pentru plantele care au nevoie de mai multa apa. Este si o solutie eficienta pentru perioada in care plecati in vacanta.
Pentru a proteja plantele din gradina de melci le puteti inconjura cu un strat subtire de sare sau de coaja de ou strivita mare, formand astfel o bariera eficienta impotriva daunatorilor.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor
Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.
-
Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina
Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.
-
Trucuri si retete pentru fructe si legume
Daca va temeti ca feliile de mar isi vor schimba culoarea si gustul foarte repede exista o solutie care le va da si o aroma in plus. Amestecati doua linguri de miere cu o cana de apa plata la temperatura camerei, turnati totul peste feliile de mar puse intr-un vas si lasati-le pentru 10 minute. Nu doar ca vor rezista mai mult dar gustul va fi mai dulce si mai bun, iar banalele felii vor deveni o gustare foarte populara mai ales printre cei mici.
-
Patru plante aromatice si beneficiile pentru sanatate
Mararul poate fi utilizat in medicina alternativa (sau pur si simplu introducandu-l in retete) pentru a combate indigestia si constipatia, pentru a calma sistemul nervos central si a ne ajuta sa avem un somn mai odihnitor si mai linistit, pentru un sistem imunitar mai puternic, dar si atunci cand ne dorim sa avem oase mai tinere si mai rezistente.
-
GardenLife - Expozitie dedicata amenajarii gradinii si terasei
Daca doresti sa iti transformi gradina intr-un loc de relaxare pentru intreaga familie, Garden Life iti prezinta cele mai noi idei de proiectare si arhitectura peisagistica, plante decorative, arbusti, mobilier pentru gradina, ustensile si masini pentru gradinarit.