La ce putem folosi sucul de lamaie
Aromat, acrisor, plin de vitamine, utilizat pentru sosuri sau prajituri, pentru a oferi un plus de gust ceaiului sau intr-un cocktail, banalul suc de lamaie, proaspat stors din fructe bine coapte si parfumate, poate fi folosit in casa si pentru curatenie.
Daca folositi des ustensile din lemn in bucatarie le puteti igieniza mai usor tamponandu-le sau si mai bine cufundandu-le intr-un bol cu suc de lamaie simplu, abia stors. Se lasa acolo pentru 7-10 minute, apoi se spala foarte bine cu apa fierbinte si se lasa la uscat.
Tot sucul de lamaie poate sa curete usor petele de grasime de pe vasele pe care le folosim des in bucatarie. Cele din aluminiu se sterg bine pe toate partile cu o jumatate de lamaie sau cu o laveta bine imbibata in suc, apoi se sterg cu un prosop de hartie sau un servet moale. In caz ca preferati vasele din otet presarati sare pe jumatatea de lamaie, frecati bine toate petele, apoi clatiti cu apa calduta, iar recipientul isi va recupera stralucirea.
Folositi mirosul placut al lamailor pentru a inlocui odorizantul clasic de camera cu aceste fructe pur si simplu miraculoase. Fierbeti 1-2 cani de apa cu sucul a doua lamai, apoi lasati amestecul aburind intr-un bol, iar parfumul se va face repede simtit in toata incaperea.
O reteta clasica pentru geamuri sau obiectele de sticla din bucatarie, care le va reda prospetimea: suc de lamaie proaspat stors, amestecat bine cu apa (o parte suc de lamaie, trei de apa). Se sterg paharele bine cu acest amestec sau se poate pune intr-un pulverizator si folosi pentru spalarea geamurilor.
Sucul de lamaie este si un inalbitor natural pentru pastrarea intensitatii rufelor albe, asa ca puneti zeama de la 1-2 lamai in masina de spalat pentru haine proaspete si placut mirositoare.
Poate ca recipientele de plastic, oricat de viu colorate si frumoase ar fi, nu sunt pe placul tuturor. Dar pentru a le curata bine si a indeparta pe cat posibil bacteriile puteti folosi un detergent de vase sau o solutie naturala, din 2 parti apa si una suc de lamaie. Indeparteaza usor mirosurile neplacute si petele de grasime, dupa care clatiti cu apa calduta.
Foto: depositphotos.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie
O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.
-
La ce puteti folosi cojile de citrice
Pot fi confiate, rase pentru a fi folosite in bucatarie, pot fi utilizate in prepararea unor lichioruri de casa, dar banalele coji de citrice (indiferent ca este vorba de lamai, mandarine, portocale sau grepfrut) pot avea numeroase alte utilizari in casa si gradina.
-
Cinci bauturi care ne ajuta sa slabim mai usor
Banalul suc de lamaie proaspat stors este un aliat esential in lupta atat de grea cu greutatea in plus, ajutand digestia si facand ca eliminarea toxinelor din organism sa fie mai rapida si mai usoara. Simplu sau cu putina miere si apa plata, rezultand astfel o limonada de casa gata imediat, sucul de lamaie este recomandat in curele de slabire, dar si pentru un sistem imunitar mai puternic, mai multa energie si o stare generala mai buna.
-
Limonada cu suc de lamaie si kiwi
De ce sa nu adaugam intr-o cana mare cu limonada racoritoare cateva fructe de kiwi, aducand gustului clasic de lamaie un plus dulceag, exotic, delicios?
-
De ce sa introduci sucul de telina in alimentatie
Sucul de telina este unul dintre cele mai hidratante si nutritive produse cu care ne putem incepe ziua. Planta, folosita din timpuri stravechi in Europa ca leac, nu si-a pierdut nici astazi utilitatea, numarandu-se printre ingredientele autohtone.