Sansevieria
Este o planta de apartament cu frunze pestrite, care suporta aerul uscat.
Cele mai intalnite specii sunt: Sansevieria trifasciata, Sansevieria cylindrica si Sansevieria grandis.
Pentru aceste plante, excesul de apa este mai daunator decat uscaciunea, si cauzeaza putrezirea bazei frunzelor. Temperatura optima in timpul iernii este de 15-18 grade Celsius. Atat iarna cat si vara, plantele se tin la ferestre in plin soare, deoarece in acest mod frunzele capata un colorit mai intens.
Sistemul radicular, format din radacini groase, portocalii se dezvolta mult la suprafata, de aceea ghivecele pentr Sansevieria trebuie sa fie inguste si inalte.
Transplantarea se face la 2-4 ani, avand grija ca ghivecele sa fie bine drenate.
Inmultirea se realizeaza prin divizarea tufei si prin butasi de frunze
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Plante de apartament adaptate la conditii de iluminare scazuta
Oricine ar fi tentat sa creada ca plantele nu aduc alt beneficiu, in interior, afara de cel decorativ, se inseala. Multe plante au capacitatea sa improspateze aerul si sa previna efectul factorilor alergogeni precum parful.
-
17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca
Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.
-
Planta sarpe, foarte usor de intretinut
Sansevieria trifasciata, planta numita in popor “a sarpelui” are in comun cu disgratioasa reptila doar aspectul patat al frunzelor.
-
5 plante arhitecturale pentru interiorul locuintei tale
Conceptul de “plante arhitecturale” (engl. Architectural plants) a fost intrebuintat pana acum la scara redusa in Romania, patrunzand relativ recent in vocabularul specialistilor din domeniul decoratiunilor interioare.
-
Sansevieria
Are aspectul unei tufe, avand frunzele lungi, lanceolate, rigide, in pozitie verticala, zebrate cu gri-argintiu pe un fond verde inchis.