Plante de apartament adaptate la conditii de iluminare scazuta


Oricine ar fi tentat sa creada ca plantele nu aduc alt beneficiu, in interior, afara de cel decorativ, se inseala. Multe plante au capacitatea sa improspateze aerul si sa previna efectul factorilor alergogeni precum parful. Mai mult decat atat, potrivit The Journal of Environmental Psychology, plantele ar avea o influenta majora asupra oamenilor la nivel emotional.

Persoanele care cresc plante in casa sunt predispuse la o stare psihica mai buna, sunt mai putin stresate si au mai multa energie.  Cand va alegeti plantele de apartament tineti cont nu doar de aparente ci si de cerintele de baza ale acestora. Va propunem, in continuare, sa descoperim cateva plante adaptate la conditiile de iluminare scazuta.

Planta sarpe – este o planta foarte putin pretentioasa, care se ingrijeste usor si rezista excelent la o paleta larga de conditii de mendiu. Are nevoie de sol bine drenat, se uda regulat, insa nu in exces, pentru ca apa multa ii dauneaza. Suporta lumina multa si razele directe ale soarelui, dar se dezvolta si mai bine in conditii de semiumbra. Frunzisul verde adauga dimensiune casei si confera spatiului o semnificatie proprie. 

Peperomia – privit din punct de vedere al membrilor, peperomia este un gen numeros, cu peste 1000 de specii compacte si crestere rapida. Speciile cultivate, aproximativ 100, sunt aproape toate provenite din America de Sud.  Toamna si iarna temperatura ideala este de 16 grade Celsius, dar niciodata aceasta nu trebuie sa coboare sub 12-13 grade Celsius. Peperomia trebuie expusa in semiumbra. 

Limba soacrei – este o planta originara din Africa ce a dezvoltat o rezistenta incredibila la conditiile de mediu. Frunzele sale ascutite de culoare vedere inchis, cu dungi si desene galbui, rareori depasesc 60 cm inaltime. In ceea ce priveste lumina, este bine sa stii ca Sansevieria trifasciata poate fi dispusa atat in lumina soarelui cat si la adapost, in spatii mai umbroase.

Ciclamena, poinsetia si impatiens – pot inflori in incaperi putin luminate, aproape de o fereastra cu expunere nordica.  Pentru locurile mai putin luminoase mai puteti alege aspidistra, chlorophytum, cisus, fitonia, singonium si nelipsitele ferigi. 

Sursa foto

I. C.

 

Articole asemănătoare

  • Despre iarna, plante de apartament si boli

    In timpul iernii locuinta devine cel mai stabil microclimat artificial pentru noi si plantele noastre. Insa nici aici riscul de imbolnavire nu este cu desavarsire nul. Se spune ca bolile patrund cu dificultate mai mare la plantele de apartament decat la cele din gradina, dar lucrurile pot capata o turnura nefavorabila cand se face

  • Povestea Crocusului olandez

    Genul Crocus apartine familiei irisului si numara aproximativ 90 de specii perene, adaptate la cele mai variate conditii din natura. Unele plante infloresc toamna, altele indeplinesc conditia de vestitori ai primaverii, iar o a treia categorie sfideaza chiar si cel mai rece anotimp.

  • Plante de interior: Hibiscus

    Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara

  • Sase plante de apartament usor de ingrijit

    Unele plante de apartament sunt usor de intretinut. Cu putina atentie din partea noastra ele vor creste armonios si vor schimba aerul si infatisarea casei.

  • Frunze pestrite printre plante de apartament

    Tot mai des intalnita intre plantele de interior decorative prin frunzis, Hypoestes phyllostachya cucereste prin aspectul deosebit al frunzelor sale pestrite, ce ajung si la nuante de rosu-purpuriu.


Warning: fopen(cache/483400d4c651c7a31ae64eb05705afc4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139