Sansevieria

Denumire stiintifica
Sansevieria

Denumire populara
Limba soacrei, Planta cu piele de sarpe

Specii si varietati
S. trifasciata - Cultivaruri: Laurentii, Hahnii, Golden Hahnii, Silver Hahnii; S. cylindrica; S. grandis

Are aspectul unei tufe, avand frunzele lungi, lanceolate, rigide, in pozitie verticala, zebrate cu gri-argintiu pe un fond verde inchis.

Ingrijire
Se uda si se pulverizeaza cu prudenta, iarna se reduce mult acest proces. Fertilizarea se aplica o data pe luna, cu precadere primavara si vara. Transplantarea este necesara la un interval de 2-4 ani, ocazie pentru a se asigura un bun drenaj prin aplicarea unui strat gros de nisip la fundul ghiveciului.

Articole asemănătoare

  • Plante de apartament adaptate la conditii de iluminare scazuta

    Oricine ar fi tentat sa creada ca plantele nu aduc alt beneficiu, in interior, afara de cel decorativ, se inseala. Multe plante au capacitatea sa improspateze aerul si sa previna efectul factorilor alergogeni precum parful.

  • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

    Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

  • Planta sarpe, foarte usor de intretinut

    Sansevieria trifasciata, planta numita in popor “a sarpelui” are in comun cu disgratioasa reptila doar aspectul patat al frunzelor.

  • 5 plante arhitecturale pentru interiorul locuintei tale

    Conceptul de “plante arhitecturale” (engl. Architectural plants) a fost intrebuintat pana acum la scara redusa in Romania, patrunzand relativ recent in vocabularul specialistilor din domeniul decoratiunilor interioare.

  • Terariu - o lume in miniatura

    Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.


Warning: fopen(cache/6b651b01ffee29d3898373eb73c2836e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139