Sangria cu vin alb, ardei iute si fructe de padure
Ingrediente:
½ cana brandy
1 sticla vin alb
½ cana suc de struguri
2 linguri suc de lamaie
1 lingura zahar brun
2 cani fructe de padure proaspete sau congelate
1 ardei iute, taiat felii subtiri, fara seminte
1 cana apa tonica
Mod de preparare: intr-o carafa se pun fructele de padure, feliile de ardei iute si jumatatea de cana de brandy, amestecand totul bine cu o lingura si zdrobind cat mai fin fructele. Se toarna deasupra sucul de struguri, cel de lamaie, zaharul brun si vinul alb, cat mai rece. Se amesteca din nou si se tine la frigider pentru cel putin 12 ore, se toarna apa tonica si se poate servi.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu fructe de padure si cacao pentru mai multa energie
Sunt dimineti in care avem nevoie de un plus de energie pentru a se simti din nou in forma, si cea mai simpla solutie ramane o ceasca de cafea. Dar pentru cei care vor sa incerce un smoothie plin de vitamine, antioxidanti si minerale aceasta combinatie de cacao si fructe de padure (cu lapte vegetal) este o alegere perfecta.
-
Salata de fructe cu pepene si fructe de padure
O reteta pentru o salata plina de arome, ce se pregateste cu un amestec de miez de pepene rosu si galben, parfumat si dulce, si cu fructe de padure proaspete sau congelate. Se serveste cu sosul cat mai rece pentru un desert savuros.
-
Sangria cu vin alb, portocala si busuioc
O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.
-
Cocktail de vara cu vin alb si rom
Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.
-
Smoothie cu mandarine si fructe de padure
Mici, dulci, parfumate, mandarinele puse in aceasta reteta de smoothie sunt o alternativa delicioasa a clasicelor portocale. Si impreuna cu o portie generoasa de fructe de padure intaresc sistemul imunitar, ofera corpului o doza serioasa de vitamine, dar si un gust dulce, cu note acrisoare si proaspete.