Sangria cu cidru de mere si whiskey
Ingrediente:
1 sticla vin rosu, sec sau demisec
1 cana apa tonica
½ cana whiskey sau bourbon
½ lingurita ghimbir pudra sau ghimbir proaspat ras
½ lingurita scortisoara pudra
3 mere bine coapte, taiate bucatele
3 pere dulci, taiate felii mici
1-2 lingurite zahar brun sau miere
Mod de preparare: intr-o carafa de sticla se toarna vinul rosu, cat mai rece, se amesteca bine cu bucatile de fruct si apa tonica. Puneti si mierea sau zaharul, amestecand pana se dizolva. Se adauga restul ingredientelor si se serveste dupa ce a stat la rece pentru cel putin 60 de minute.
Foto: photos-public-domain.com
Articole asemănătoare
-
Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere
O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.
-
Cocktail fierbinte de toamna cu cidru de mere si miere
O bautura cu gust intens de cidru plin de savoare, acidulat si racoritor, note de bourbon si dulceata mierii, buna pentru fiecare zi de toamna calda sau o seara impreuna cu prietenii. Se bea fierbinte, pentru a va bucura din plin de arome.
-
Sangria de vara cu bere si cidru de mere
O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.
-
Sangria cu vin alb, cidru de mere si rom
O bautura cu gust racoritor si proaspat de vin si cidru dulce-acrisor de mere, cu note de rom si mirodenii, perfecta pentru o seara alaturi de cei mai buni prieteni.
-
Cocktail de iarna cu cidru de mere si vodca
O combinatie intre savoarea usor acida a unui cidru de mere de calitate si vodca, alaturi de note aromate de scortisoara si dulceata mierii sau a siropului de artar.