Sangria de vara cu bere si cidru de mere
Ingrediente:
2 sticle cidru de mere
1 sticla bere blonda
1 sticla bere de ghimbir
1 cana apa tonica, cu sau fara arome
½ cana brandy
2 mere medii, taiate felii
2 pere bine coapte, feliate
2 portocale, desfacute felii
cateva batoane de scortisoara
1-2 lingurite zahar
cuburi de gheata
Mod de preparare: intr-o carafa de sticla se pun feliile de fruct (taiati in jumatate feliile de portocala daca sunt prea mari), scortisoara si zaharul, peste care se toarna apa tonica, berea de ghimbir si berea blonda, cidrul de mere, toate cat mai reci. Se adauga si toata cantitatea de brandy, amestecand usor, si cateva cuburi de gheata. Se tine la rece pentru cel putin doua ore inainte de servire.
Foto: pxfuel.com
Articole asemănătoare
-
Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere
O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.
-
Cocktail cu bere si tequila
O bautura cu personalitate si arome exotice, excelenta daca alaturi de tequila se adauga o bere rece, de calitate.
-
Cocktail de vara cu bere blonda si apa tonica
Un cocktail usor, racoritor, cu putin alcool, bun pentru zilele tot mai calduroase de vara, excelenta cu apa tonica (simpla sau cu aroma preferata) si putina lamaie. Se foloseste o halba bine racita inainte.
-
Cocktail de vara cu rom si cidru
O bautura cu aroma dulce-acrisoara, note exotice de rom si prospetimea mentei, alaturi de parfumul merelor bine coapte, bauta cat mai rece alaturi de prieteni.
-
Cocktail cu whiskey si cidru de mere
O bautura cu gust intens de mere, note de whiskey, dulceata smochinelor si prospetimea sucului de portocale proaspat stors.