Timp de secole, uleiul din nuca de cocos a reprezentat si a fost folosit ca o sursa vitala de hrana pentru sanatate si pentru starea generala de bine a organismului in comunitatile traditionale care traiesc in regiunile tropicale.
Consumul de fructe este recomandat si in sezonul rece, deoarece fructele pe care le avem la indemana iarna au un continut bogat de vitamina C si pot preveni racelile.
Asupra proprietatilor benefice ale colinei se insista astazi foarte mult. Aceasta este esentiala in viata noastra de zi cu zi, sintetizata de aminoacizi, vitamina B12 si acidul folic. Chiar si in aceste conditii este posibil ca organismul nostru sa nu reuseasca sa produca destula colina pentru a oferi corpului cantitatea de care are nevoie.
Orice discutie privitoare la raportul care se stabileste intre alimentatie si sanatate are la temelie cateva notiuni cheie, de specialitate sau nu, care au menirea sa exprime conexiunea celor doua, cum sunt de pilda termenii: vitamine, minerale, digestie, absorbtie, antioxidanti sau radicali liberi.
Enzimele din fructe devin tot mai apreciate in randul celor care lupta pentru a avea o viata sanatoasa. Chiar daca atentia spre acest lucru este ceva mai noua, adeptii sunt in continua crestere si rezultatele dietelor care contin pe lista alimentelor sanatoase cat mai multe fructe atrag pana si pe cei mai sceptici.
Pe masura ce inaintam in varsta, pielea noastra incepe sa isi piarda din fermitate, tesutul gras dispare, iar productia de colagen si elastina incetineste. Cercetarile ne arata ca o optiune mai buna ar fi sa acordam importanta asupra a ceea ce mancam.