Enzimele din fructe, un trend sanatos
Enzimele din fructe devin tot mai apreciate in randul celor care lupta pentru a avea o viata sanatoasa. Chiar daca atentia spre acest lucru este ceva mai noua, adeptii sunt in continua crestere si rezultatele dietelor care contin pe lista alimentelor sanatoase cat mai multe fructe atrag pana si pe cei mai sceptici.
Ce sunt enzimele ?
Enzimele sunt compusi biologici produsi numai de formatiunile celulare vii.
Sunt responsabile pentru toate activitatile biologice ale celulelor din organismul uman. Enzimele sunt catalizatori organici care cresc rata la care alimentele sunt defalcate si absorbite de catre organism. Acestea ajuta la imbunatatirea diverselor functii metabolice ale organismului.
Fara enzime fundamentul vital ar fi grav afectat. Corpul nostru nu ar putea sa digere, sa absoarba sau sa foloseasca nutrientii.
Consumul fructelor in stare proaspata ajuta la functionarea arterelor care vor face o treaba si mai buna in furnizarea oxigenului catre partile vitale ale corpului.
La fel ca fructele proaspete si enzimele corpului au un continut alcalin cu un ph mai mare care faciliteaza oxigenarea organelor.
Cum aducem organismului enzimele necesare cu ajutorul fructelelor sau legumelor ?
Ideea principala ar fi sa consumam cat mai multe fructe si legume crude pentru ca prin fierbere se distrug calitatile enzimelor.
Si consumul de suc obtinut prin fermentare este benefic si putem foarte simplu sa preparam sucuri naturale.
Pentru inceput aveti nevoie de recipiente din sticla, spalate si aerisite inainte de folosire. Fructe si legume, spalate bine si uscate inainte de a fi taiate, miere pura sau zahar brun.
Reteta nu este complicata. Trei parti fructe, o parte zahar si 10 parti apa.
Spre exemplu adaugati in recipiente 300 de grame de fructe cantarite dupa ce au fost decojite, in cazul ananasului, 100 de grame de miere sau zahar brun si 1000 de ml de apa.
In continuare procesul care trebuie sa aiba loc este cel de fermentare. Cu ajutorul bacteriilor care descompun compusii complecsi in substante simple precum alcoolul si dioxidul de carbon, alimentele sunt protejate de conservanti naturali.
Pentru ca acest proces sa poata avea loc trebuie sa va asigurati ca recipientele sunt curate si bine uscate.
Folositi o sita pentru a stoarce fructele dupa ce considerati ca au stat destul de mult la fermentat.
Dupa ce treceti si de acest pas scurgeti sucul in sticle si depozitati-le intr-un loc racoros. Veti avea acum un aliment pretios, bogat in enzime.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Salata de fructe pentru un sistem imunitar rezistent
Plina de vitamine si gusturi dulci-acrisoare, aromata si incarcata de aromele toamnei tarzii, este o reteta pentru un desert sanatos sau o gustare ce ne va umple de energie. In plus ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic.
-
Sapte ingrediente mai putin folosite pentru un smoothie sanatos
Uleiul de cocos este plin de grasimi sanatoase, aromat si usor dulceag, face bautura mai cremoasa si are un gust placut, dar are si surprinzatoare efecte antibacteriene, reduce colesterolul rau si poate sa ajute digestia. In plus cei care il consuma des se vor concentra mai usor in perioadele de efort intelectual intens.
-
Legume si fructe pentru un par mai sanatos
Portocalele: pentru un par sanatos aveti nevoie de vitamina C, de multa vitamina C. Si cel mai simplu si sanatos este ca in locul unui drum la cea mai apropiata farmacie sa incepeti sa mancati cat mai des portocale, dar si alte citrice, ca gustare, desert sau sub forma de suc.
-
De ce sa bem sucuri naturale de fructe si legume
Cand vine vorba de sucurile din fructe si legume o regula este esentiala: trebuie baute cat mai repede, imediat ce au fost preparate
-
Masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat
Utilizarea produselor cosmetice preparate la domiciliu din fructe proaspete ori legume si alte substante nutritive reprezita o modalitate simpla de curatire a pielii si totodata de hranire a acesteia. Va propunem o masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat.