Piersicile si prunele in lupta cu cancerul
Conform celor mai noi studii piersicile si prunele nu sunt doar fructe dulci, aromate, gustoase, bogate in vitamine si nutrienti folositori pentru un organism sanatos.
Conform celor mai noi studii piersicile si prunele nu sunt doar fructe dulci, aromate, gustoase, bogate in vitamine si nutrienti folositori pentru un organism sanatos.
Majoritatea celor care au adoptat un stil sanatos de viata stiu deja ca vitamina E protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, de boli cardiace, cancer si alte afectiuni.
Potrivit celor mai recente studii publicate de Universitatea din Melbourne in Jurnalul American de Psihiatrie femeile care nu au o alimentatie sanatoasa si urmeaza o dieta occidentala sunt predispuse depresiei si schimbarilor de dispozitie.
Durerile de urechi si infectiile pot fi tratate acasa, cu ajutorul usturoiului. Acesta are in compozitie alicina, un antibiotic natural, ingredientul principal al remediilor naturiste
Oldways, o organizatie non-profit cunoscuta pe plan international pentru campaniile initiate pentru a promova o alimentatie sanatoasa, a anuntat recent ca in Statele Unite ale Americii vor fi demarate o serie de noi actiuni menite sa faca dieta mediteraneana cunoscuta in randul celor care prefera mancarea de tip fast-food.
onistii si specialistii in alimentatia sanatoasa sunt de parere ca mancand fructele si legumele specifice fiecarui sezon, alegand in special acele fructe
Pentru a ocoli aparatele cu sanwichuri si snacksuri, mancaruri considerate nu foarte sanatoase din cauza grasimilor saturate continute, cei care obisnuiesc sa manance la birou ar trebui sa isi pregateasca de acasa alimentele pe care sa le consume in decursul celor opt sau mai multe ore petrecute la locul de munca.
Cu totii stim de existenta grasimilor "rele", unele toxice pentru organism, altele neutre sau esentiale pentru o sanatate de invidiat.
Acizii grasi sunt perceputi frecvent ca elemente daunatoare de care trebuie sa ne ferim pentru a avea un corp sanatos. Totusi, nu toti reprezentantii acestora sunt responsabili pentru producerea afectiunilor cardio-vasculare si pentru obezitate.
Valorificarea fructelor deshidratate este o traditie veche cu origini in perioada Antichitatii. Datorita conditiilor climatice in care traiau, egiptenii au fost cei dintai care au descoperit proprietatile exceptionale ale strugurilor uscati, cunoscuti sub numele de stafide.