Citeste articole din "Sanatate"

  • Cura cu suc de orz verde

    Cura cu suc de orz verde

    Cura cu suc de orz verde se consuma de 3 ori pe zi, cate 50 ml pe zi. Comparativ cu multe alte plante, orzul verde contine: - de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat in salata verde; - de peste 25 de ori mai mult potasiu decat contin bananele; - de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte; - de peste 11 ori mai mult fier decat in telina; - de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele; - de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac; - de peste 23 de ori mai multa biotina decat contine laptele;

  • Prepararea alifiilor

    Prepararea alifiilor

    Va prezentam aici cateva retete de preparare ale unor alifii extrem de bune pentru tratarea unor boli.

  • Sucurile de fructe

    Sucurile de fructe

    Sucurile de fructe sunt extrem de benefice pentru organism, mai ales daca sunt consumate inainte de mese.

  • Proprietatile fructelor si legumelor

    Proprietatile fructelor si legumelor

    Fructele si zarzavaturile au valori nutritive si calorice cunoscute de toti . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita sa stiti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua paini a spetei umane.

  • Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

    Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

    Actiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, este cu atat mai mare cu cat suportul glucide este mai bine reprezentat. Astfel 100 ml suc de ananas ne furnizeaza 54 de calorii, 100 g portocale 49 de calorii, 100 g mere 52 de calorii, iar 100 g struguri intre 76 - 99 calorii.

  • Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Sucurile de fructe si legume avand valoare energetica redusa, pot inlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fara a diminua insa volumul mesei.

  • Vitamine si minerale in fructe si legume

    Vitamine si minerale in fructe si legume

    In compozitia fructelor si legumelor intra in primul rand apa, si anume, in proportie de 80-90%. Bogat reprezentate sunt si glucidele si levuloza, care sunt foarte folositoare pentru organismul uman.


Warning: fopen(cache/1bf37dab116c693cd2be3976335fd1d7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139