Salvia – caracteristici si retete
Salvia este una din importantele plante cu caracteristici tamaduitoare si care se foloseste in bucatarie folosita de catre romani. Aceasta iubeste soarele, are nevoie de multa apa si creste frumos in gradinile noastre.
O folosim pentru a condimenta friptura, insa si pentru a crea diverse leacuri, care provin din medicina naturista. Proprietatile ei au fost apreciate din timpuri stravechi. Spre exemplu, chinezii dadeau in schimbul frunzelor de salvie aduse din Europa o cantitate de trei ori mai mare de ceai negru.
Efectele salviei asupra sanatatii noastre:
• Ajuta impotriva bufeurilor de caldura in cazul femeilor aflate la menopauza
• Amelioreaza durerile de gat
• Are un efect pozitiv asupra stomacului
• Ajuta impotriva excesului de transpiratie
• Intareste sanatatea si sistemul imunitar al cailor respiratorii si ajuta in cazul bronsitei cronice
• Vindeca inflamatiile la nivelul cavitatii bucale
• Protejeaza ficatul
Ceaiul din salvie
Ingrediente:
- o lingurita funze de salvie, ¼ l apa
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert, apoi se toarna peste frunzele de salvie, iar recipientul se lasa acoperit aproximativ 10 minute.
Ceaiul se bea sau in cazul durerilor de gat se face gargara. Daca sunt probleme cu transpiratia in exces la nivelul picioarelor, se va face o baie fierbinte in ceai de salvie.
Atunci cand suntem nevoiti sa conducem multe ore si oboseala isi spune cuvantul, un bun remediu impotriva ochilor obositi este clatirea acestora cu ceai de salvie.
Sursa foto
A.V.
Articole asemănătoare
-
Terapii si retete naturiste cu leustean
O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.
-
Tomatele Ikarus
Soi renumit de tomate mari, foarte suculente, bune pentru bulion, suc, conserve, dar si pentru salate si retete diverse, Ikarus sunt rosii usor de recunoscut datorita formei rotunde, putin turtite si culorii intense.
-
Supa de dovleac si ciuperci
O reteta de toamna dulce, cremoasa, plina de arome si gusturi potrivite pentru acest anotimp.
-
Trucuri si retete pentru fructe si legume
Daca va temeti ca feliile de mar isi vor schimba culoarea si gustul foarte repede exista o solutie care le va da si o aroma in plus. Amestecati doua linguri de miere cu o cana de apa plata la temperatura camerei, turnati totul peste feliile de mar puse intr-un vas si lasati-le pentru 10 minute. Nu doar ca vor rezista mai mult dar gustul va fi mai dulce si mai bun, iar banalele felii vor deveni o gustare foarte populara mai ales printre cei mici.
-
Flori care te ajuta sa dormi mai bine
O planta rezistenta ce are nevoie de mai putina ingrijire decat alte specii, aloe vera este si un remarcabil purificator natural al aerului