Salata de telina si sfecla rosie cu sos de mustar
Ingrediente:
o telina medie
o sfecla rosie mica, curatata, fiarta sau coapta
2-3 lingurite mustar
ulei
2 linguri otet de vin
o legatura de patrunjel
sare, piper
Mod de preparare: intr-un bol se pune mustarul si se adauga cate putin ulei, amestecand bine pana cand compozitia este legata si fluida. Se sareaza si se pipereaza, apoi se toarna putin cate putin otetul, continuand sa amestecati. Telina se curata, se taie betisoare si se pune intr-un bol, adaugandu-se sfecla fiarta sau coapta, racita si taiata la fel. Se amesteca usor si se toarna deasupra sosul, iar la final se orneaza cu patrunjelul tocat marunt.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Suc de rosii, telina si sfecla rosie
O combinatie de legume pline de gust si mai ales de vitamine, cu fibre si relativ putine calorii, este o reteta pentru un suc natural, bun pentru cei care vor sa aiba o digestie mai buna, un sistem imunitar puternic si sa inlocuiasca o gustare cu multe proteine si carbohidrati. Si cu putin ardei iute sau un praf de piper capata si acele note usor picante.
-
Smoothie cu suc de rodie si sfecla rosie
Un pahar in care veti gasi suc de rodie, gustul dulceag de sfecla rosie coapta, cel acrisor de grepfrut, totul intr-un smoothie plin de vitamine, perfect pentru a intari imunitatea intregului organism in lunile de toamna si iarna.
-
Sfecla rosie cu miez de nuca si merisoare confiate
Ne-am obisnuit cu sfecla rosie murata, coapta sau sub forma de suc, si este un ingredient bun pentru o gama larga de smoothie-uri. Dar in aceasta reteta contrastul dintre sfecla, miezul de nuca putin prajit si dulcele acrisor al merisoarele va surprinde cu siguranta orice musafir.
-
Smoothie cu lapte de migdale, capsuni si sfecla rosie
Poate sfecla rosie sa completeze aroma fructelor de padure, dulceata putin acrisoara a capsunilor, totul pe un fond placut cu note de migdale?
-
Salata de toamna cu portocale, morcovi si sfecla rosie
Un fel consistent, destul de usor de preparat si neasteptat de satioasa, incat o portie ar fi suficienta pentru o masa. Cu arome de toamna si gusturi pline, este o salata de care va puteti bucura in zilele tot mai reci.