Salata de sfecla
Ingrediente:
2 sfecle lungi, potrivit de subtiri
2-3 linguri ulei
2-3 linguri otet de vin
sare
piper
1 lingurita zahar
2 cepe
1 foaie dafin
1 catel de usturoi
Preparare:
Una din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cand s-a muiat se taie felii potrivit de subtiri, se marineaza in otet diluat cu putina zeama in care a fiert sfecla, ulei, sare, piper, zahar tos, usturoi pisat si ceapa taiata. Se lasa 1-2 zile sa se marineze; se scot apoi cepele, foaia de dafin si usturoiul si se serveste langa alte legume preparate.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata de sfecla rosie coapta cu citrice
O salata consistenta, cu note mediteraneene alaturi de gustul dulce al sfeclei rosii coapte, aromata si delicioasa la orice masa in familie sau alaturi de prieteni.
-
Salata de conopida
Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.
-
Chipsuri de sfecla rosie
O gustare interesanta, dar cu destule calorii din cauza uleiului in care sunt prajite feliile de sfecla rosie.
-
Salata de sfecla rosie cu portocale
O combinatie intre gustul dulce de sfecla si cel acid de portocale, este o salada buna pentru zilele de toamna.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton
Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.