Salata cu legume si fructe de mare
Printre salatelele delicioase si hranitoare se poate regasi si cea cu fructe de mare.
Fructele de mare sunt bogate in nutrienti, contin beta-caroten, acizi Omega-3, minerale si altele.
Un consum regulat de fructe de mare este benefic nu numai organismului nostru, dar si pentru sanatatea parului nostru.
Acestea sunt recomandate de catre nutritionisti, facand parte dintr-o dieta sanatoasa de alimentatie.
Mai jos aveti ingredientele necesare:
1 salata creata
2 ardei grasi verzi
1 castravete
125 g inele de sepie
225 g sparanghel
125 g somon afumat, taiat in fasii late
175 g midii fierte in cochilie
felii de lamaie, pentru ornat
Pentru sosul de lamaie, aveti nevoie de:
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 lingura de otet de vin alb
5 linguri de suc de lamaie
1-2 lingurite de zahar granulat fin
1 lingurita de mustar cu boabe
cateva boabe de coriandru
sare
piper macinat
Modul de preparare este urmatorul:
Salata se spala si se toaca in fasii subtiri.
Ardeii si castravetele se curata si se toaca in cubulete.
Se pun apoi in platou, peste salata.
Intr-o cratita se pune apa cu sare.
Se lasa sa dea in clocot.
Apoi se adauga inelele de sepie.
Se lasa sa fiarba.
Dupa ce apa incepe sa clocoteasca iar, se stinge focul.
Apoi se mai lasa inelele in apa timp de 5 minute.
Dupa acest timp, se scot si se scurg.
Se clatesc si cu apa rece.
Sparanghelul se fierbe 5 minute in apa cu sare.
Apoi se scurge.
Inelele de sepie si sparanghelul se adauga dupa aceea peste salata.
Se adauga somonul afumat si scoicile.
Ingredientele pentru sos se amesteca cu mixerul, pana se obtine o compozitie omogena.
Sosul gata preparat se adauga peste salata.
Se orneaza cu felii de lamaie.
Salata cu legume si fructe de mare se poate servi impreuna cu un vin rosu ori o bautura chinezeasca.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Postul Craciunului, cu peste si fructe de mare
Desi se intinde pe durata a 40 de zile, Postul Craciunului este considerat unul dintre cele mai usore, pentru ca in fiecare sambata si duminica de la Intrarea Maicii Domnului in Biserica (21 noiembrie) pana in ziua Ignatului (20 decembrie) se mananca peste.
-
Salate proaspete. Salata cu spanac si ridichi
O salata proaspata cu legume pe care o puteti prepara pentru a o savura la birou poate fi salata cu spanac si ridichi.
-
Crochete de orez cu legume si marar
O reteta pe care sa o preparati cu drag pentru cei apropiati dumneavoastra intr-o zi mohorata este cea de crochete de orez cu legume si marar.
-
Mancare libaneza. Salata de castraveti cu iaurt si frunzulite de menta
Daca va ganditi cu ce preparate sa va mai incantati musafirii, nu ezitati sa incercati si preparatele culinare internationale si anume: reteta libaneza de salata de castraveti cu iaurt si frunzulite de menta.
-
Masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat
Utilizarea produselor cosmetice preparate la domiciliu din fructe proaspete ori legume si alte substante nutritive reprezita o modalitate simpla de curatire a pielii si totodata de hranire a acesteia. Va propunem o masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat.