Rosii umplute cu ciuperci cu maioneza
Un aperitiv numai bun pentru a incepe dimineata intr-un mod placut.
Pentru reteta de rosii umplute cu ciuperci si maioneza, aveti nevoie de ingredientele urmatoare:
- 6-12 rosii
- 100-150 g ciuperci
- 2 oua
- 120 ml ulei
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingura zeama de lamaie
- patrunjel verde sau marar verde tocat
- sare si piper, dupa gust
Mod de pregatire:
Se spala rosiile si se scobesc de miez.
Se presara cu putina sare si se intorc cu gura in jos, pentru a se scurge zeama.
Se fierb ciupercile, adaugand in apa de fiert zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca.
Din galbenusurile de ou (un ou se fierbe si se foloseste galbenusul fiert), mustar si ulei se prepara maioneza.
Se amesteca ciupercile racite si taiate marunt cu maioneza.
Se adauga patrunjel sau marar tocat marunt, apoi sare si piper, dupa gust.
Cu compozitia rezultata se umplu rosiile si se asaza pe fiecare rosie cate o frunza de salata verde.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Retete delicioase. Rosii umplute cu ton
O reteta apetisanta pe care o puteti pregati pentru invitatii dumneavoastra poate fi cea de rosii umplute cu ton.
-
Aperitive speciale pentru zile festive. Ciuperci umplute cu crema de branza
Un aperitiv delicios pentru zilele festive il poate constitui reteta de ciuperci umplute cu crema de branza. Ingredientele le gasiti in cele ce urmeaza:
-
Oua si rosii umplute cu crema de branza si unt
Incepeti-va ziua cu un aperitiv sanatos si gustos, format din legume pline de vitamine. Va prezentam reteta de oua si rosii umplute cu crema de branza si unt.
-
Rosii umplute cu branza telemea si vinete
O mancare plina de gust se observa de la prima gustare. Va propunem sa savurati rosiile umplute cu branza telemea si vinete.
-
Rosii umplute cu carne de pui si orez
Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.