Roadele pamantului - simboluri in Feng Shui
In Feng Shui dovleacul simbolizeaza inainte de orice prosperitatea si abundenta in domeniul spiritual si material. Se crede ca atrage si inmagazineaza energia pamantului si pe cea a aurului din subteran. Iar prezenta unui dovleac in locuinta este si o garantie a prosperitatii si norocului generatiilor urmatoare.
Specialistii Feng Shui recomanda asezarea in locuinta a unui dovleac din lut ars sau ceramica, pentru a captura cat mai bine energia telurica. Pentru a o potenta, dovleacul se poate umple cu boabe de grau si sfori subtiri, reprezentand abundenta recoltei si hainele elegante si frumoase. Cel mai bun loc intr-o casa este coltul de sud-est al oricarei incaperi sau al gradinii.
Septembrie 2008
GradinaMea.ro
Articole asemănătoare
-
Armonie florala cu Feng Shui
Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.
-
Florile in Feng Shui
Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.
-
Oaza de armonie - gradina Feng Shui
Gradina Feng Shui este acel spatiu verde in care cele cinci elemente - foc, apa, lemn, pamant si metal - formeaza un echilibru armonios. De aceea ne simptim foarte bine in acest loc si simtim linistea si relaxarea de care avem nevoie
-
Planificarea unei gradini in stil Feng Shui
Feng Shui, vechea arta chineza, ne invata cum sa plasam anumite elemente intr-un spatiu. Chinezii sunt de parere ca prin amenajarea unor locuri precum gradina, respectand principiile Feng Shui se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului (forta de energie), ce are capacitatea de a influenta starile sufletesti si chiar starea materiala.
-
Feng Shui in gradina
Invatatura asiatica veche de 6000 de ani, numita Feng Shui, ne vorbeste despre viata corelata in armonie cu natura. In acest scop, plantele au contribuit si contribuie si astazi la realizarea unui echilibru esential, incarcand orice incapere sau spatiu exterior cu energia si stralucirea lor specifica.