Feng Shui in gradina

Crizanteme Monet

Crizanteme - Claude Monet

 

 Invatatura asiatica veche de 6000 de ani, numita Feng Shui, ne vorbeste despre viata corelata in armonie cu natura. In acest scop, plantele au contribuit si contribuie si astazi la realizarea unui echilibru esential, incarcand orice incapere sau spatiu exterior cu energia si stralucirea lor specifica.

 

Crizantema: crizantemele galbene sunt foarte apreciate si respectate in cultura chineza si in cea nipona, galbenul fiind o culoare buna, asociata toamnei si linistii, pacii, relaxarii. Crizantemele poti fi plantate in gradina sau in ghivece aduse in casa.

 

Bujorul: potrivit traditiei chineze este o floare deosebit de importanta, "regele florilor", o floare Yang ce semnifica bogatia, onoarea si primavara, dar si frumusetea feminina. Datorita varietatii de culori bujorul poate fi folosit in numeroase aranjamente interioare si exterioare. Cei care cumpara un bujor trebuie sa il planteze in coltul de sud-vest al gradinii, pentru a ajuta dragostea, relatiile de familie si casatoriile.

 

O superstitie chineza, des intalnita, era ca parintii fetelor sa planteze cat mai multi bujori, pentru a gasi cat mai repede un pretendent. Si alte flori care seamana bujorului, precum hibiscus sau begonia pot fi plantate, aducand un plus de culoare si lumina gradinii, de la begonia rosie la cea galbena, aurie, roz, alba, toate culori Yang.

 

Magnolia: in special magnolia alba este un simbol al puritatii, iar potrivit principiilor Feng Shui o singura magnolie plantata in partea din fata a gradinii aduce fericire si prosperitate casei. Cei care aleg sa planteze o magnolie in partea din spate a gradinii vor avea parte de "comori ascunse", de o crestere rapida si sigura a averii.

 

Alegerea plantelor care ne plac ne va face sa obtinem echilibrul de care avem nevoie.

 

GradinaMea.ro

 

Articole asemănătoare

  • Armonie florala cu Feng Shui

    Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.

  • Florile in Feng Shui

    Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.

  • Oaza de armonie - gradina Feng Shui

    Gradina Feng Shui este acel spatiu verde in care cele cinci elemente - foc, apa, lemn, pamant si metal - formeaza un echilibru armonios. De aceea ne simptim foarte bine in acest loc si simtim linistea si relaxarea de care avem nevoie

  • Planificarea unei gradini in stil Feng Shui

    Feng Shui, vechea arta chineza, ne invata cum sa plasam anumite elemente intr-un spatiu. Chinezii sunt de parere ca prin amenajarea unor locuri precum gradina, respectand principiile Feng Shui se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului (forta de energie), ce are capacitatea de a influenta starile sufletesti si chiar starea materiala.

  • Roadele pamantului - simboluri in Feng Shui

    In Feng Shui dovleacul simbolizeaza inainte de orice prosperitatea si abundenta in domeniul spiritual si material.


Warning: fopen(cache/0db142a3dfa5e9ec79bbdf2f4433b634) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139