Retete. Placinta greceasca cu spanac
Ingrediente:
1 kg spanac
2 oua
1 ceapa
200 g branza Feta
jumatate de lingurita de piper negru macinat
2 linguri de unt sau margarina
2 linguri de ulei vegetal
foi de placinta
Mod de preparare:
In 2 linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine transparenta se adauga spanacul si piper si se gataste in tigaie la foc mic.
Intre timp se bat ouale, se da prin razatoare branza, se amesteca si se adauga impreuna in tigaia cu ceapa si spanac.
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Foile de placinta se impart in 2 parti egale. Se tapeteaza o tava de cuptor cu o lingura de ulei apoi se presara faina alba si se aseaza primul strat de foi de placinte.
Se intinde toata compozitia de spanac apoi se aseaza si al doilea strat de foi de placinte. Deasupra se unge cu 2 linguri de unt si se da la cuptor.
Este gata in aproximativ 30 de minute.
Se poate servi simpla sau cu salata de legume, sau chiar cu supa.
Articole asemănătoare
-
Gnocchi bolognese cu spanac
Gnocchi bolognese cu spanac este o reteta potrivita pentru cine nu are mult timp la dispozitie sa gateasca. Odata ce ai intrat in posesia ingredientelor, dureaza practic mai putin de o jumatate de ora pana cand cina poate fi servita.
-
Salate proaspete. Salata cu spanac si ridichi
O salata proaspata cu legume pe care o puteti prepara pentru a o savura la birou poate fi salata cu spanac si ridichi.
-
Delicii de Paste. Rulada de miel cu spanac
Pentru ca Pastele se apropie, va propunem cateva retete inspirate pentru o masa cu adevarat imbelsugata si traditionala pentru aceasta sarbatoare. Descoperiti savoarea intr-o reteta simpla, pregatind rulada gustoasa de miel cu spanac.
-
Galuste cu spanac in sos alb
O reteta culinara cu un aspect deosebit si cu un gust imbietor este cea de galuste cu spanac in sos alb.
-
Placinta irlandeza cu rubarba
Daca nu ati incercat pana acum preparatele irlandeze, va propunem una dintre retetele acestei bucatarii savuroase si gustoase: placinta irlandeza cu rubarba.