Reteta asiatica: curcan cu legume
Dulce acrisor, usor si rapid de preparat cu doar 4 gr. grasime: curcanul cu legume dupa aceasta reteta asiatica ne rasfata toate simturile! Nu este un preparat pentru cei care tin dieta, insa este recomandat tuturor persoanelor, care isi doresc sa manance sanatos si relativ usor.
Ingrediente:
- 1 legatura de morcovi (400 g)
- 1 legaturi ceapa verde
- 150 g champignons
- 1 catel de usturoi
- 1 ghimbir proaspat
- 1 Lingura otet de mere
- 2 linguri ketchup
- 300 g file din piept de curcan
- 2 linguri ulei
- Sare
- Piper
- Mondamin (praf pentru ingrosat sosurile)
Mod de preparare
Se spala si se curata morcovii si ceapa verde, iar apoi se taie in felii subtiri. De asemenea se curata ciupercile si se taie in jumatati sau in sferturi, in functie de marimea lor. Se decojeste ghimbirul si se taie marunt. Mondaminul se amesteca bine cu 2 linguri de apa, apoi se adauga otetul si ketchup-ul.
Se spala si se scurge bine carnea, iar apoi se taie felii. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste foarte usor pieptul de curcan. Se condimenteaza carnea cu sare si piper, se scoate din tigaie si se pune intr-un recipient pentru a se mentine calda.
In uleiul ramas se adauga morcovii si ciupercile si se lasa aproximativ 3 - 4 minute la calit. Se adauga apoi si ceapa verde si se mai lasa 2 minute pe foc. La final se mai adauga ghimbirul si usturoiul.
Carnea se amesteca impreuna cu sosul din ketchup si se lasa sa dea o data in fiert. Acest fel de mancare se va servi numaidecat, iar potrivit ar fi si o portie de orez basmati.
Pofta buna!
Articole asemănătoare
-
Medalioane de somon cu legume la gratar
O reteta apetisanta, pe care sa o preparati in zilele mohorate si friguroase poate fi cea de medalioane de somon cu legume la cuptor.
-
Crochete de orez cu legume si marar
O reteta pe care sa o preparati cu drag pentru cei apropiati dumneavoastra intr-o zi mohorata este cea de crochete de orez cu legume si marar.
-
Dovlecei umpluti cu legume
O reteta delicioasa cu preparare rapida este cea de dovlecei umpluti cu legume. Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
-
Branza tofu cu legume
Bogata in proteine si calciu, branza tofu este o branza vegetala din lapte de soia, tot mai utilizata in alimentatia de zi cu zi. Pentru a descoperi savoarea acestui sortiment de branza, va invitam sa preparati reteta de branza tofu cu legume.
-
Retete pentru zilele calduroase. Vinete la cuptor, umplute cu legume
O reteta cu un gust bogat, care va va incanta simturile de indata ce o veti prepara este cea de vinete la cuptor, umplute cu legume. Vinetele sunt recomandate a se consuma in zilele caniculare, deoarece contin 93 % apa si ajuta la detoxifierea organismului.