Problemele pielii uscate
Tocmai v-ati dat cu un strat gros de crema, iar pielea dvs. incepe din nou sa "stranga", ca si cand ati fi stat o zi intreaga in soarele arzator al desertului Sahara. Pielea uscata poate fi comparata cu hainele care v-au ramas mici: strange, este neplacuta si formeaza riduri inestetice. Nu este tocmai ceea ce ne imaginam cand vorbim despre un ten tanar.
Pentru a-I readuce echilibrul pielea uscata are nevoie de doua elemente esentiale: umiditate si grasime. Ideal ar fi ca acestea sa fie intr-o singura formula. Ca sa obtinem acest lucru nu este nevoie de eforturi mari, ci de informatii corecte si cunostinte in acest domeniu.
Cauzele pielii uscate
Pielea uscata este rezultatul functionarii neregulamentare a glandelor sebacee. Acestea produc prea putin sebumsi nu confera suficienta umiditate. Astfel suprafata pielii este mata si fragila. Pe langa acest lucru ii mai lipseste o cantitate suficienta de lipide, care ajuta la formarea umiditatii.
De foarte multe ori gena este vinovata pentru o piele uscata, insa exista si alti factori care influenteaza acest aspect: stresul, influente exterioare, procesul de imbatranire.
Solutii impotriva pielii uscate
Cine are pielea sensibila si foarte uscata trebuie sa constientizeze faptul ca aceasta are mult de suferit daca procesul de curatare este excesiv. Din aceasta cauza pot aparea diverse iritatii. Acest lucru nu inseamna sa neglijam igiena, ci sa nu exageram.
Spre exemplu nu trebuie sa uitam la dus de noi, iar baile sa fie cat mai rare, deoarece apa si sapunul influenteaza si mai tare procesul de uscare a epidermei. In plus trebuie sa avem grija la temperatura apei, aceasta nu trebuie sa fie fierbinte, ideal fiind 32 grade.
Utilizati mai degraba lapte de corp sau ulei pentru igiena corporala si nu sapun. De asemenea, cantitatile mici ajung pentru o curatare din cap pana in picioare.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Podbalul in medicina naturista
Podbalul este relativ usor de recunoscut datorita inflorescentelor sale mari, galbene, in antodiu (seamana cu papadiile) si este o planta mica, scunda, iar cunoscatorii culeg frunzele mari, late, carnoase, dar si florile uscate se folosesc pentru prevenirea sau tratarea unor afectiuni, sub forma de infuzie, sirop sau suc. Au efecte tonice, antiinflamatoare si emoliente.
-
Cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscata
Chiar daca intindem un strat gros de crema pe tot corpul in cateva secunde pielea parca il “inghite” si devine din nou uscata si intinsa
-
Masti pentru fata cu piure de castane
Inca din antichitate, castanele au fost cunoscute pentru actiunea lor tonifianta la nivelul pielii. Castanele comestibile sunt si ele intrebuintate in cosmetica, datorita proprietatilor lor antiinflamatoare.
-
Cum sa ne ingrijim pielea uscata
Pielea uscata are un nivel scazut de sebum si poate fi predispusa la sensibilitate. Aspectul uscat al pielii se datoreaza incapacitatii sale de a retine umezeala. De obicei, si dupa spalare, aceasta ne strange sau sau simtim disconfort la nivelul ei, cu exceptia cazului in care aplicam o crema hidratanta
-
Tratamente preparate acasa pentru pielea uscata
Tenul uscat apare la persoanele cu o piele subtire, fragila si iritabila ori la persoanele in varsta. Pielea uscata ne poate crea disconfort. De aceea, ea are nevoie de ingrijire zilnica, intensiva si regulata, in functie de stadiul de uscaciune prin care trece pielea noastra.