Primula

Familia: Primulaceaeprimlua
Aspect: Rozeta
Perioada de inflorire: Decembrie-aprilie
Expunere: Plina lumina
Udare: Medie

Genul Primula cuprinde circa 400 de specii cu flori stralucitoare.

Cultivare: Toamna si iarna le sunt necesare o temperatura cuprinsa intre 10-13 °C, un mediu aerisit, lumina puternica, udare regulata si mentinerea umiditatii compostului.

Reproducere: Semintele se planteaza intr-un compost format din humus si putin nisip grosier si se tine la umbra si la o temperatura de 16 °C. Dupa incoltire se administreaza un ingrsamant lichid in apa de udat, pana la aparitia bobocilor de floare.

Pericole: Udarile exacerbate si pastrarea plantei intr-un loc insuficient aerisit determina aparitia mucegaiului cenusiu. O deteriorare a plantei are loc si in cazul unei temperaturi prea ridicate sau scazute. Paianjenul rosu si paduchii verzi sunt principalii dusmani ai primulei si se combat cu insecticide specifice.

Specii si soiuri: Primula malacoides, Primula obconica, Primula sinensis, Primula vulgaris. 
 
 

Articole asemănătoare

  • Primula Vulgaris sau Ciubotica-Cucului

    Numele Primulei deriva din latinescul primus, si indica precocitatea infloririi acestei plante imediat dupa disparitia zapezii. Cu toate ca se numara printre primele flori care isi desfac bobocii primavara, ele continua sa infloreasca pana vara tarziu si chiar toamna.

  • Activitatile din sera in luna Ianuarie

    Una dintre cele mai mari satisfactii oferite de orice sera este ca pana si iarna, plantele sunt colorate si pline de viata, in timp ce afara majoritatea speciilor dorm adanc sub stratul de zapada.

  • Parcul National Valea Florilor, India

    Peisajul uimitor din Parcul National Valea Florilor este readus la viata circa jumatate din durata anului, cand musonul ce bate dinspre ocean spre uscat aduce cu sine cantitati insemnate de precipitatii si temperaturi mai ridicate.

  • Remedii naturale pentru maini si unghii

    Mainile si unghiile trebuie sa arate impecabil in orice moment, mai ales ca sunt expuse in cea mai mare parte din timp. Mai jos aveti cateva retete naturale pe care le puteti realiza acasa, pentru a va ajuta sa aveti unghii puternice si sanatoase.

  • Flori de primavara

    Pentru a scapa de aspectul deprimant pe care ni-l aduce deseori iarna, activitatile din gradina pentru pregatirea florilor de primavara reprezinta o solutie.


Warning: fopen(cache/db80130c24b69587df929a54a2628d0a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139