Prajitura de dovleac. Desert pentru masa de Halloween


Anul acesta, de Halloween, va sugeram un desert care sa fie in ton cu sarbatoarea. Prajitura cu dovleac nu numai ca este in general pe gustul oricui, dar necesita o durata mica de preparare. Inainte ca vrajitoarele, monstrii si vampiri sa va pandeasca in bezna la coltul blocurilor, va sugeram sa procurati mai din vreme ingredientele de care aveti nevoie:

Pentru aluat:
500 g faina alba
200 g zahar
100 g iaurt grecesc
250 g unt
3 galbenusuri de ou
2 pliculete zahar vanilat
Coaja rasa de portocala
Sare

Pentru compozitie:
100 g unt
1 dovleac mare placintar (razuit)
1 cana mare de zahar
Vanilie
Scortisoara
Zahar pudra

Mod de preparare:
Pentru aluat amestecati circa 3 minute ingredientele specificate mai sus, pana rezulta o bila omogena de coca. Rupeti-o in doua jumatati relativ egale. Bucatile de coca se infoliaza si se pun la congelator 15-20 de minute, pana capata fermitate.      

Dovleacul il preparam cu ceva timp inainte. Se da prin razatoarea mare si se inmoaie in untul topit, la foc mic 10 minute, cu zaharul, vanilia si scortisoara. Apoi se scurge foarte bine de zeama cu o sita si se lasa la racit.

Tapetam tava cu unt si faina si dam pe razatoarea prima bila de aluat. Adaugam dovleacul peste acest strat si razuim a doua bila de aluat. De retinut: a doua bila nu se scoate din congelator pana nu terminam de asezat dovleacul. Compozitia se da la cuptor aproximativ 45 de minute. Cand s-a racit pudram cu zahar.

 

Sursa foto

I. C.

 

 

 

Articole asemănătoare

  • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

    O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

  • Cocktail cu suc de morcovi, whiskey si bere de ghimbir

    Un cocktail cu prospetimea berii acidulate de ghimbir, dulceata sucului de morcov si portocala, alaturi de whiskey. Ideal este sa folositi suc proaspat stors pentru o aroma intensa.

  • Sangria cu cidru pentru zilele de iarna

    O portie racoritoare de sangria cu vin rosu si fructe este o reteta clasica, dar in aceasta varianta de iarna vinul este inlocuit cu un cidru de calitate si cu mirodenii de sezon.

  • Cocktail cu suc de cirese, vodca si suc de ananas

    Un cocktail cu gust intens de fructe, bun pentru ocazii speciale. Puteti folosi suc de cirese sau ananas proaspat stors sau din cutie.

  • Esti fan Halloween? Atunci nu risipi semintele de dovleac

    Daca tot transformi dovleacul intr-un felinar pentru noaptea de Halloween, ar fi pacat sa nu colectezi semintele in vederea valorificarii. Efortul si timpul pierdut sunt minime, in schimb, benficiile intrec orice asteptari.


Warning: fopen(cache/dcb8b611de7eaf8d9a086aaffc20f358) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139