Prajitura cu mere americana
Ingrediente:
2 cani faina
2 cani zahar
1 pachet de margarina
1 cana nuci pisate
2 lingurite scortisoara
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
1 cana smantana
1 pliculet esenta de vanilie
1 ou
4-5 mere taiate bucatele
Preparare:
Faina, zaharul si margarina se combina pana devin un amestec faramicios. Se adauga si nucile. Intr-o tava nu foarte mare (22x30 cm), unsa in prealabil cu unt, intindeti aproape 3 cani din amestecul facut pana acum. In compozitia ramasa incorporati scortisoara, bicarbonatul, sarea, smantana, vanilia, oul si amestecati bine. Adaugati si merele, dupa care intindeti amestecul in tava.
Reteta spune ca se coace la 176 grade Celsius, timp de 35-38 de minute; daca aveti aragaz normal, bagati tava in cuptorul bine incalzit inainte si scoate-ti-o cand a facut o crusta aurie (faceti si testul cu chibritul, pentru a fi sigure ca placinta este bine facuta si in interior).
Se serveste, dupa gust, calda sau rece, cu frisca sau inghetata.
25.05.2007
Lavinia Rorich
Gradinamea.ro
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata de toamna cu mere, nuci si branza
O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.
-
Salate racoritoare. Salata de telina cu mere si maioneza
Sezonul salatelor de-abia a inceput, iar noi ne putem bucura de gustul sanatos al legumelor colorate, preparand diverse mixuri de legume. Va propunem sa degustati salata de telina cu mere si maioneza.
-
Budinca delicioasa cu mere si nuci
Un desert gustos pentru o dupa-amiaza insorita puteti obtine pregatind budinca cu mere si nuci.
-
Mic dejun sanatos cu mere si fulgi de ovaz
O idee de mic dejun sanatos pe care vi-l propunem poate fi cel cu mere si fulgi de ovaz. Ovazul este un excelent energizant, prielnic mai ales in perioadele in care vremea este rece si umeda.
-
Prajitura cu banane si sos de caramel
Puteti descoperi o prajitura cat se poate de delicioasa pentru intreaga familie daca preparati prajitura cu banane si sos de caramel.