Portocale umplute
Ingrediente:
2 portocale
3-4 curmale
3-4 smochine
1 paharel lichior
50 g stafide
zahar
zeama de lamaie
Preparare:
Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele (muiate cu cateva ore inainte in apa calduta), cu putin zahar si zeama de lamaie. Se stropesc cu lichiorul si se lasa sa macereze 2 ore. Se taie portocalele in doua, orizontal, se golesc de miezul lor, se taie felii, se curata de pielite si samburi si se amesteca cu celelalte fructe macerate. Cu acest amestec se umplu cu varf jumatatile de portocale.
Nota: in loc de smochine si curmale se pot umple cu banane taiate bucatele.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte cu whiskey, lamaie si portocale
Whiskey sau bourbon, portocale si lamai zemoase, putina miere, cateva mirodenii din tari indepartate, totul bine amestecat si baut fierbinte, reteta pentru un cocktail de toamna plin de gust si arome.
-
Smoothie simplu cu suc de portocale si lapte
Un pahar de suc de portocale este perfect pentru orice moment al zilei, in vreme ce nu putini sunt cei care prefera o cana de lapte cald, cu sau fara cacao. Pentru un smoothie plin de vitamine puteti folosi suc proaspat stors si lapte vegetal sau de vaca, alaturi de putina vanilie si gheata, multa gheata. Si este plin de vitamina C.
-
Ceai cu portocale si bere de ghimbir
O bautura pentru zilele calde, excelenta cu multa gheata, pregatita din ceaiul negru sau verde, portocale mari si coapte, putin suc de lamaie, miere si bere de ghimbir, abia scoasa de la frigider.
-
Cocktail usor picant cu suc de portocale, whiskey si ardei iute
O bautura cu aroma de portocale zemoase, dulci-acrisoare, note picante date de ardeiul iute si prospetimea berii reci.
-
Smoothie cu banane, lapte de migdale si suc de portocale
Plin de vitamine si nutrienti, proaspat si cu gust de portocale, este un suc natural si usor de pregatit. Se poate bea cu sau fara gheata, dupa gust.