Plantele medicinale si beneficiile aduse oamenilor

 Inca din antichitate proprietatile curative ale diverselor plante sunt cunoscute si transmise din generatie in generatie. Si astazi, in medicina moderna, plantele se dovedesc a fi utile vindecand miraculos ce medicina conventionala nu reuseste sa vindece.

S-au facut multe studii clinice si cercetari pentru a descoperi cum actioneaza plantele la nivelul organismului nostru; s-au gasit, de asemenea, remedii pentru unele boli la care omenirea nici nu s-ar fi gandit ca exista vreun leac sau tratament pe baza de plante.

Un exemplu il reprezinta leusteanul (Ligusticum scoticum), care si-a castigat numele sau datorita reputatiei sale ca planta medicinala cu efect afrodiziac.

De asemenea salvia contribuie la imbunatatirea capacitatii cognitive si memoriei.

Din punctul de vedere al componentelor-cheie pe care le contine, o planta proaspat culeasa poate actiona diferit in comparatie cu o alta care dupa cateva zile trece prin procesul de uscare; la cea uscata, calitatile compusilor activi pot fi alterati, acestia ajungand chiar pana la a se decompune.

Iata alte cateva plante cu proprietati medicinale:

Iarba gastii (Galium aparine) - este cel mai bun tonifiant al sistemului limfatic.

Vascul (Viscum album) - trateaza isteria, palpitatiile, febra si actioneaza ca un calmant asupra sistemului nervos.

Sweet Flag (Acorus calamus) - este intrebuintat pentru a trata starile febrile si malaria.

Yellow Iris (Iris pseudacorus) - este bun pentru raceala, dureri de dinti si leziuni la nivelul cavitatii bucale.

Black Bryony (Tamus communis) - trateaza guta si degeraturile.

Marsh Mallow (Althaea officinalis) - este folosita de secole pentru vindecarea inflamatiilor si a iritatiilor intestinului.

Scrophularia este un gen al familiei Scrophulariaceae, care cuprinde aproximativ 200 de specii de plante erbacee, cunoscute sub denumirea de Figwort.

Figwort este folosita sub forma de cataplasma proaspata pentru ulceratii, rani si probleme ale picioarelor. Unele specii din acest gen sunt cunoscute ca avand un continut ridicat de substante utile precum iridois si au fost intrebuintate in diferite medicamente traditionale din intreaga lume. Numele de Scrophularia vine de la scrophula, o forma de tuberculoza, deoarece mai multe specii ale acestei plante au fost aplicate in tratarea acestei boli.

Articole asemănătoare

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Tinctura si ceaiul de tintaura in medicina naturista

    Este una dintre plantele medicinale recomandate in principal pentru detoxifierea organismului, dar si pentru diverse tulburari stomacale, afectiunii ale pielii si intoxicatii diverse.

  • Patru plante aromatice si beneficiile pentru sanatate

    Mararul poate fi utilizat in medicina alternativa (sau pur si simplu introducandu-l in retete) pentru a combate indigestia si constipatia, pentru a calma sistemul nervos central si a ne ajuta sa avem un somn mai odihnitor si mai linistit, pentru un sistem imunitar mai puternic, dar si atunci cand ne dorim sa avem oase mai tinere si mai rezistente.

  • Primul ajutor pentru plantele din balcon

    Plantele sanatoase si puternice sunt rezultatul unei ingrijiri exemplare, a locului ideal pentru ele si a obsercarii lor regulate

  • Plantele medicinale si osteoporoza

    Osteoporoza mai este numita "boala oaselor fragile" fiindca determina o pierdere accentuata de masa osoasa, de pana la 30-40%.


Warning: fopen(cache/957acd7f3230e499103a8b69972b664e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139