Desi este un arbore mic in locul de origine, D. Elegantissima poate atinge inaltimea de 1-2 m in camera. Tulpina este lemnoasa si zvelta. Frunzele sunt compuse din 7-11 foliole inguste, dintate pe margine si dispuse asemenea degetelor de la maini. Sunt lucioase, colorate in verde inchis, cu nuanta aramie.
Planta este ceva mai delicata si se diferentiaza de celalalta specia prin aceea ca foliolele nu mai sunt dintate, iar nervatiunea este alba pe suprafata superioara.
Planta se caracterizeaza prin coloritul frunzelor - albastrui si prin faptul ca, la strivire, acestea emana un parfum placut. Genul cuprinde cca 130 de specii arboricole de talie inalta. Frunzele sunt rotunde, iar cu varsta capata o forma ovala, asemanatoare unei secere.
Planta este robusta, inalta de 80-120 cm, cu aspect de arbore. Frunzele sunt sectate adanc, cu 7 lobi ascutiti si petioli lungi, de culoare verde stralucitor.
"Cea mai populara specie de feriga la noi. Este o feriga delicata inalta de 20 - 40cm, are frunze mici dintate, verzi stralucitoare, foarte fine in forma de pana, sustinute de petioli oarte subtiri, sarmosi dar supli de culoare neagra.
Frunzele sunt sunt foarte mari, pana la 1m lungime si 20cm latime, ascutite, intregi, usor ondulate, verzi stralucitoare, cu nervura mediana in relief si foarte groasa, de culoare bruna si sunt reunite intr-o rozeta.