Citeste articole din "Plante decorative prin frunze"

  • Polypodium

    Polypodium

    Frunzele sunt foarte mari, cu lungimea de 80 - 100cm, penat sectate cu lobi mari. petiolul are lungimea de 40 - 50cm si culoarea bruna. Planta prezinta un rizom ce suporta aerul uscat si se taraste pe suprafata pamantului.

  • Nephrolepis

    Nephrolepis

    Cea mai cunoscuta feriga. Frunzele lungi de 60 - 90cm, cu foliole alungite, fin ondulate si adesea sectate, formeaza o tufa bogata. Culoarea verde crud si frunzele frumos arcuite intregesc valoarea decorative.

  • Pteris

    Pteris

    Spre deosebire de celelalte specii, la Pteris frunza este lineara, lucioasa (pergamentoasa), colorata verde simplu sau cu dungi alb-galbui.

  • Blechnum

    Blechnum

    Blechnum spicant creste sub forma unei tufe formate din mai multe crengute lemnoase, ce ajung pana la 50-60 de centimetri si sunt acoperite cu frunze verzi. Este vorba despre o specie de feriga cu un mare efect decorativ, ce poate fi plantata si in zone mai putin luminate.

  • Pellaea

    Pellaea

    Are frunze de circa 30 cm lungime, arcuite in jos. Foliolele sunt verzi-inchis, aproape rotunde, asezate altern, cu marginile usor dintate. Poate fi cultivata in ghivece obisnuite sau in cosulete suspendate.

  • Cyrtomium

    Cyrtomium

    Cyrtomium falcatum este o feriga mai rezistenta la conditiile de vegetatie. Se prezinta sub forma unei tufe, cu un rizom gros, scurt si cu solzi mari. Frunzele imparipenate sunt lungi de 40-60 de cm. Aceasta specie are frunze foarte decupate si ondulate.

  • Ficus elastica

    Ficus elastica

    Planta are o tulpina verticala, care ramifica slab. Cresterea in inaltime si ramificarea se directioneaza prin taiere. Frunza, protejata de o bractee roz, are limbul de forma oval-eliptica, pielos, de culoare verde inchis, stralucitor.

  • Ficus religiosa

    Ficus religiosa

    Tulpina ramifica bine, frunzele sunt relativ mari, lung petiolate, cu varful ascutit, subtiri, cu nervatiunea aproape alba, asemanatoare frunzelor de nuc.

  • Ficus bengalesis

    Ficus bengalesis

    Planta ramifica f puternic. Frunzele au foarma oval-rotunjita, sunt groase si au nervatiunea pronuntata. Se remarca prin culoarea maronie, pe partea inferioara.


Warning: fopen(cache/aae7c52ce7b898af290dfa89be40a7f7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139