Dizygotheca(D. elegantissima - Schefflera elegantissima, Aralia elegantissima)
Dizygotheca(D. elegantissima - Schefflera elegantissima, Aralia elegantissima)
Denumire populara
Aralia
Specii si varietati
D. Elegantissima (Soiul Castor), D. kerchovei
Desi este un arbore mic in locul de origine, D. Elegantissima poate atinge inaltimea de 1-2 m in camera. Tulpina este lemnoasa si zvelta. Frunzele sunt compuse din 7-11 foliole inguste, dintate pe margine si dispuse asemenea degetelor de la maini. Sunt lucioase, colorate in verde inchis, cu nuanta aramie.
Ingrijire
Udarea se face regulat in tot timpul anului, intre doua udari pamantul de la suprafata se lasa sa se usuce putin. Frunzele trebuie pulverizate tot timpul in perioadele f calduroase. Fertilizarea se aplica o singura data pe luna, din primavara pana in toamna. Trasplantarea totala se face primavara, o data ola 2-3 ani.
Articole asemănătoare
-
Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir
Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.
-
Expunerea la soare si beneficiile conexe ale vitaminei D
Daca te dor frecvent oasele, ai probleme cu vederea, ti-e somn ziua, obosesti repede, te confrunti permanent cu senzatia de sete, o posibila cauza - pe care trebuie sa o iei in calcul - este carenta de vitamina D.
-
Cum beneficiem de vitamina D in timpul iernii?
Climatul temperat-continental al tarii noastre se traduce prin existenta a patru anotimpuri avand caracteristici diferite, ce au o puternica influenta asupra starii noastre de sanatate.
-
Vitamina D
Vitamina D este continuta de pestele gras - hering, sardina, somon - si untura de peste (morun, ton, calcan), galbenus de ou, unt, lapte integral si lactate nedegresate. Vegetalele nu contin aceasta vitamina.
-
Totul despre bonsai
Orice planta poate deveni un bonsai, daca poate lua o forma mai mica decat cea normala si daca poate rezista ani intregi plantata in ghiveci; chiar si ierburile pot lua forma aceasta.