Placinta cu spanac
Ingrediente:
Umplutura:
1/2 kg spanac
1 ceapa
1 lingura unt
1 ou
50 g cascaval ras
sare
piper
Placinta:
1 paharel de unt
1 paharel de apa sau sifon
faina cat cuprinde
sare
Preparare:
1. Se porneste cuptorul.
2. Se prepara un aluat potrivit de moale, amestecand untul cu apa sau cu sifonul, sare si faina. Se intind doua foi pe masura tavii de copt. Cu o foaie se tapeteaza fundul tavii, lasand o margine in sus.
3. Se aseaza umplutura de spanac facuta din amestecarea spanacului tocat cu unt, ou, sare, piper, cascavalul ras si putina faina.
4. Se acopera cu cealalata foaie si se da la cuptorul incins.
Nota: In loc de placinta se poate face un strudel, caz in care se intinde o singura foaie, se pune spanacul la marginea foii apoi se ruleaza si se unge cu unt.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Gnocchi bolognese cu spanac
Gnocchi bolognese cu spanac este o reteta potrivita pentru cine nu are mult timp la dispozitie sa gateasca. Odata ce ai intrat in posesia ingredientelor, dureaza practic mai putin de o jumatate de ora pana cand cina poate fi servita.
-
Salate proaspete. Salata cu spanac si ridichi
O salata proaspata cu legume pe care o puteti prepara pentru a o savura la birou poate fi salata cu spanac si ridichi.
-
Placinta cu carne de pui si anghinare
O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.
-
Galuste cu spanac in sos alb
O reteta culinara cu un aspect deosebit si cu un gust imbietor este cea de galuste cu spanac in sos alb.
-
Placinta cu praz si branza
O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.